Hirdetés

A ROG Strix Z690-I alaplapot célozza az EK új vizesblokkja

A Quantum sorozatba tartozó Momentum D-RGB Plexi egy "all in one" megoldás, vagysi a VRM-eket és a CPU-t is hűti.

Megérkezett az EK legújabb Quantum sorozatú dedikált hűtőblokkja, a kissé bonyolult nevű EK-Quantum Momentum² Strix Z690-I Gaming D-RGB – Plexi. Ebből ki is derül, egy célzottan a ROG Strix Z690-I Gaming alaplaphoz tervezett egységről van szó, amely címezhető (és az ASUS Aura Synckel kompatibilis) RGB világítást, illetve plexiüveg fedlapot kapott, ezen keresztül a hűtőfolyadék áramlására is ráláthatunk.


[+]

Az újdonság egy úgynevezett "all in one" blokk, tehát a megcélzott alaplap több komponensét is hűti egyszerre – ebben az esetben ez azt jelenti, hogy a VRM-ek mellett a processzor, illetve egy külön hűtőborda segítségével az első slotba kerülő SSD hőjének elszállítását is segíti.

Belül egy alacsony áramlási ellenállású, a Velocity² CPU-blokkokból ismerős megoldás gondoskodik a hűtőfolyadék irányításáról. Csatlakozókiosztása kompatibilis az EK nem rég kidolgozott Matrix7 rendszerével – ez egy olyan méretezési rendszer, amely gondoskodik arról, hogy a különböző komponensek fittingjei beszerelés után egymással szembe kerüljenek, megkönnyítve (és gusztusosabbá téve) a csővezetékek elhelyezését. Visszatérve a Quantum Momentum²-re, a 14 LED-et tartalmazó egység még egy dedikált I/O pajzsot is kapott, így a gép hátoldala felszerelése után is jól fog kinézni. A hűtőblokk az EK webshopjában 256 euróért már előrendelhető, szállítása július végén indul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés