Részletek a PSX-ről

Az új termék természetesen kompatibilis lesz a a PSOne és a PlayStation 2 játékokkal és rendelkezni fog egy beépített tv-tunerrel. Utóbbi segítségével a merevlemezére vehetjük majd fel a tv-műsorokat, amelyeket később a DVD-íróval ki is írhatunk. Emellett a PSX elboldogul a zenei fájlokkal és a képekkel is.

A konzolon található lesz egy USB 2.0- és egy LAN-port, valamint egy MemoryStick kártyaolvasó is. A DVD-író a DVD-R, DVD-RW és a DVD+RW formátumú lemezeket fogja támogatni. A 160 GB-os winchesterrel rendelkező PSX 79 800 yenbe (körülbelül 614 euróba), míg a 250 GB-os HDD-t tartalmazó eszköz 99 800 yenbe, azaz mintegy 768 euróba kerül majd. Európában az új multimédiás termék 2004-ben fog bemutatkozni.


Forrás: www.pcwelt.de

A PC-Welt.de német internetes oldal információi szerint a PSX hivatalos neve "DESR" lesz. A 160 GB-os winchesterrel rendelkező modell a "DESR-5000", míg a 250 GB-os háttértárolóval piacra kerülő változat a "DESR-7000" nevet fogja kapni. Mindkét termék 5,6 kilogramm súlyú, méretük 31x32x9 cm. Hatféle minőségben vehetjük fel a tunerrel rögzített adásokat. High Quality, azaz magas minőségben 33, míg Super Long Play (SLP) módban 204 órányi videót rögzíthetünk. A készülékek elboldogulnak majd a következő formátumokkal is: DVD-Video, CD, CD-R, MP3, ATRAC, JPEG, GIF és TIFF.

A két DESR motorja a PlayStation 2 egy továbbfejlesztett processzora lesz, amelynek neve EE+GS. Ezt a mozaikszót az Emotion Engine Processor és a Graphics Synthesizer nevekből hozták létre a Sony fejlesztőmérnökei. A CPU-t egyébként 90 nanométeres gyártástechnológiával készítik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés