Rendelhető az Area 51m-be utólag beszerelhető RTX 2070 és 2080 GPU

A Dell, ígéretéhez híven piacra dobta az idei CES-en bemutatott Alienware notebook első upgrade kitjeit.

Idei, Las Vegasban tett látogatásunk alkalmával megnézhettük a Dell újdonságait, ahol az Alienware modellek is képviseltették magukat, köztük az az Area 51m modell, mellyel kapcsolatban a gyártó megígérte, hogy az utólagos bővítését is lehetővé teszik. Ezt ráadásul nem csak a memóriamodulokra és adattárolókra értették, hiszen a processzor LGA 1151v2 foglalattal rendelkezik, így nincs akadálya e komponens cseréjének, a vállalat képviselói elárulták, hogy hamarosan érkezik a megoldás a grafikus vezérlők naprakészen tartására is.


[+]

Most úgy néz ki, hogy nem csak mellébeszéltek, valóban elérhetővé tették az NVIDIA GeForce RTX 2070 és 2080 GPU-t tartalmazó upgrade kiteket, melyek leginkább az eredetileg RTX 2060 vagy 2070 diszkrét grafikával szerelt modellek vásárlói számára lehetnek érdekesek. A csomag magában foglalja az egyedi formátumú NYÁK-ot a rajta elhelyezett GPU-val és memóriával együtt, továbbá a 7 hőcsövet és 2 ventilátort felvonultató CryoTech 2.0 hűtőrendszert.

Persze a komponens cseréjének bonyolultsága nem egyenértékű egy pendrive bedugásával, azt – ajánlott esetben, a garancia megmaradása érdekében – érdemes szakemberre bízni. Szerencsére a vételárban benne vannak egy igény esetén házhoz érkező szervizes úriember, aki vásárlás után boldogan és mosolyogva elvégzi a szerelést akár a nappalinkban is.


[+]

De hogy mennyi az annyi? Az Alienware Area 51m NVIDIA GeForce RTX 2070 és 2080 upgrade kitek árcéduláján hivatalosan az 1038,99 és 1638,99 dolláros összeg szerepel, ám a webáruház vonatkozó termékoldalain jelenleg egy jóval alacsonyabb ár fogad minket, így mindenképp érdemes hamar eldönteni, hogy szükségünk van-e a nagyobb grafikus teljesítményre és rácsapni a vásárlás gombra. Már csak az a kérdés, hogy vajon a 20-as szériát váltó NVIDIA GPU-kat is megkapjuk-e „frissítésként”, vagy akkor már muszáj lesz megvennünk az újabb modellt.

Előzmények

Hirdetés