Hirdetés

Új mechanikus kapcsolót fejlesztett billentyűzeteihez a Razer

Hirdetés

A Razer bejelentette, hogy új mechanikus kapcsolót dolgoztak ki a játékosok számára. Ez egy fontos része az említett felhasználóknak szánt billentyűzeteknek, hiszen strapabírónak kell lennie, illetve számos kritérium van még emellett, amit érdemes betartani. Ezen a területen manapság a Cherry MX kapcsolók a legnépszerűbbek, de a Razer újítása a lényeges pontok tekintetében fejleszt leginkább.


[+]

A Razer kapcsolója többek között 60 millió leütést is elvisel, ami majd háromszorosa a hagyományos mechanikus kapcsolók terhelhetőségének. A rendszer tehát strapabíró, de lényeges fejlesztés még, hogy a működtetési pont, vagyis a kapcsoló aktiválása és megszakítás közötti távolság kisebb, mint a hagyományos kapcsolóknál. A vállalat mérése szerint mindössze 0,4 mm-ről van szó, ami majdnem a fele a konkurens megoldások értékének.

A Razer kétféle opciót dolgozott ki. A Green kapcsolók lenyomásához 50 grammnak megfelelő erő kifejtése szükséges és tapintható visszajelzést ad. Az Orange opció már amolyan néma megoldás, így nem tapintható a visszajelzése, viszont 45 grammnak megfelelő erő is elég a lenyomásához. Az új kapcsolókat elsőként a felújított BlackWidow billentyűzet kapja meg.

Új Razer BlackWidow
Új Razer BlackWidow

Azt még nem tudni, hogy a konkurens gyártók számára elérhetők lesznek-e a friss fejlesztések, de tekintve, hogy ez egy viszonylag nagy üzletnek tekinthető, könnyen elképzelhető, hogy a Razer – megfelelő ár esetén – más cégnek is felkínálja az implementálás lehetőségét.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés