Beviteli eszközök paramétereit tárolja a Razer Synapse 2.0

Hirdetés

A Razer bejelentette a Synapse 2.0 névre keresztelt technológiát, mely egy felhős tárhelyszolgáltatás, ahol a Razer perifériák beállításait tárolhatják a felhasználók. A vállalat az alapelveket még 2006-ban fektette le, amikor olyan egeret jelentettek be, mely saját memóriával rendelkezik, így a beállítások nem az adott számítógép adattárolójára, hanem pont, hogy az egér memóriájába kerültek. Ezzel a Razer elérte, hogy a LAN partikra elég volt az egeret elvinni, és az tökéletesen megfelelt a felhasználó igényeinek, hiszen a termék beállításait elég volt betölteni a memóriájából. Ezt az elgondolást mára már számos gyártó átvette, és a legújabb, játékosoknak készült perifériáknál már alapszolgáltatásnak számít.

A Synapse 2.0 tulajdonképpen ennek a továbbgondolása, ahol az adatokat már nem a termék, hanem a Razer szerverei tárolják. Ennek megfelelően mostantól már az adott perifériát sem kell elvinni a LAN partikra, ugyanis ha az adott géphez egy Razer termék van kötve, akkor arra a felhasználó letöltheti az interneten keresztül az igényelt beállításokat.

A Razer Synapse 2.0 egyelőre béta fázisban van, így hivatalosan még nem startolt el a szolgáltatás. A vállalat az első zárt tesztet hamarosan indítja, amelyre olyan felhasználók jelentkezését várják, akik rendelkeznek egy Razer Naga szériás egérrel. A Synapse 2.0 egyelőre csak ezt az eszközt támogatja, de a vállalat a jövőben megjelenő Razer termékek mindegyikére kiterjeszti a szolgáltatást. A korábban megjelent eszközök támogatása is lehetséges, de arról egyelőre nincs pontos adat, hogy a gyártó mely termékekre kívánja majd bevezetni a technológiát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Előzmények

Hirdetés