Két játékban is komoly gyorsulást hoz az új Radeon Software

A 21.10.3-as szoftvercsomag számos hibajavítást és frissített profilt biztosít.

Az AMD elérhetővé tette a 21.10.3-as verziószámú Radeon Software kiadást, amely csomag a Riders Republic, a Doom Eternal, a Marvel’s Guardians of the Galaxy és az Age of Empires IV című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt. Az utóbbi két esetben ez alapvetően jobb teljesítményt biztosít, ami a leggyorsabb Radeonokat használó konfigurációkon, maximális grafikai beállítások mellett akár rendre 21%-os és 45%-os gyorsulást is eredményezhet az előző meghajtóhoz viszonyítva.

A fentiek túl a csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Az Battlefield V hosszabb ideig történő futtatása nem eredményezhet stabilitási problémákat a Radeon RX 6600-as grafikus vezérlőkön
  • A játékok futtatása melletti taszkváltás nem járhat majd képi hibákkal több kijelző alkalmazása mellett
  • Megszűnnek a Cyberpunk 2077, bizonyos Radeon VGA-k mellett, aktív Radeon Boost beállítással előforduló képi hibái
  • Mostantól minden kompatibilis processzorral megjelenik a Radeon Software CPU tuning funkciója
  • A Multimedia Athena Dumps könyvtár nem fog a szükségesnél több lemezterületet igénybe venni

A 21.10.3-as verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.10.3-as szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés