A Samsung 30 százalékkal csökkentené a QD-OLED tévék gyártási költségeit

A vállalat komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy olcsóbban tudja adni a készülékeit.

A Samsung Display tavaly lépett színre a televíziókba szánt kvantumpontos OLED kijelzőivel. A technológiára épülő modellek nagy sikert arattak a kritikusoknál, azonban nem tülekedtek a cégek, hogy partneri kapcsolatra lépjenek a dél-koreai vállalattal.


[+]

A jelek szerint idén is csak a Samsung és a Sony kínál majd kvantumpontos OLED televíziókat. Ennek elsődleges oka a magas ár, vagyis még túl sokba kerülnek a kijelzők. A 4KFilme.de weboldal szerint ugyanakkor a Samsung Display nagyon komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy radikálisan csökkentsék a gyártási költségeket. Az információik alapján a vállalat jól halad, és ennek értelmében már az idei év végére 30 százalékkal képesek ezen faragni. Ennek egyik fő oka, hogy sikerül jelentősen redukálni a hibás kijelzők számát, amivel rengeteg pénz spórolható meg.

Állítólag egy 65 hüvelykes QD-OLED panel előállítása jelenleg valamivel 1100 amerikai dollár alatt van, és az év folyamán a Samsung Display ezt az összeget 750 dollár alá szeretné csökkenteni. Ezt követően azonban az árcsökkenés lelassulhat. A hasonló panelek 2026-ra 600 dollár körüli összegre csökkenhetnek. Nyilván a nagy rivális LG Display is ilyen irányba halad, így a verseny tovább folytatódik.

Előzmények

Hirdetés