Hirdetés

Python S3 notebook-tablet hibrid akár három operációs rendszerrel

Időről időre felbukkannak olyan kevésbé ismert vagy akár teljesen ismeretlen gyártók, amelyek valamiféle szokatlan extrával szeretnének kiharapni maguknak egy szeletet a rohamosan fejlődő tabletpiacból. Az olasz érdekeltségű Ekoore is ezen az úton indult el a Python S3 névre keresztelt termékével, ami lényegében egy notebook-tablet hibrid, de érdekessége, hogy gyárilag megtalálhatók rajta az Android 4.2, az Ubuntu 13.4 és a Windows 8 (vagy Windows 8 Pro) operációs rendszerek, így ezek közül bármelyik futtatható az aktuális igényeknek megfelelően.


[+]

Maga a hardver nem a legcombosabbak közül való, ugyanis a 11 mm vastag 11,6"-es házban csak egy Intel Celeron 847 processzor dolgozik az integrált grafikus vezérlővel karöltve. Emellé alapból 2 GB RAM jár, ami 4 vagy éppen 8 GB-ra cserélhető. Ugyanígy a tároló mérete is testre szabható, a 32 GB-os SSD-t 64 GB és 128 GB-os opciók válthatják, persze a memóriához hasonlóan szintén extra pénzmagért cserébe. Sajnos a kijelzőpanelről nem sok szó esik, csak annyit említenek, hogy az 1366x768 pixel felbontású egység, kapacitív multitouch képességekkel rendelkezik.


[+]

A tápellátás kettős, ugyanis a tablet részben egy 7 órányi használatra, míg az opcionális billentyűzettel és touchpaddal ellátott dokkolóban egy 5 órára elegendő lítiumpolimer akku lapul. Nem csak a dokkoló opcionális, hanem a GPS-szel kiegészített Bluetooth modul és a 3G modem is többetkiadást jelentenek. Szerencsére a Wi-Fi vezérlő benne foglaltatik az árban, akárcsak az egyetlen szenzor, a gyorsulásmérő. A Python S3-ról természetesen nem hiányzik az USB port és a HDMI kimenet, valamint a microSD foglalat sem. Maga a 200 x 300 mm-es tablet azonban nem túl könnyű, dokkoló nélkül 980 grammot nyom a mérlegen.


[+]

Az Ekoore újdonságának kezdőára 599 euró, de a végső ár elérheti az 1154 eurót is (például a dokkoló plusz 139 eurót kóstál). Fontos megjegyezni még, hogy az alapárért csak az Ubuntu és Anrdoid operációs rendszerek járnak a géphez, mivel a Windows 8 licenc fizetős, így ezek verziótól függően 118 vagy 164 euróba kerülnek.

 

Előzmények

Hirdetés