#PROJECT360: Mount Everest

A Mount Everestet most megmászó négy sherpának köszönhetően mostantól mi, földi halandók, otthonunk melegéből mehetünk végig az alap táboroktól egészen a csúcsig, persze csak virtuálisan. A Mammut sportszergyártó cég nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy tapasztalt hegymászók 360 fokos gömbpanorámát készítő kamerák segítségével mutassák be a legnevezetesebb hegyeket, egészen a csúcsig. Ennek a projektnek a része volt a Mount Everest is, ahol a négy sherpa a déli úton haladva a csúcsig rögzítették a teljes távot.


[+]

A kamerarendszer, az Omnihoz hasonló, kocka alakú vázból és hat darab szinkronban lévő GoPróból állt. A két szett közül az egyik 30 másodpercenként fotót készített, míg a másik videó módban rögzítette az eseményeket. Az elkészült felvételek összefűzése után el is készült az interaktív utazás, ahol lépésről-lépésre haladva, vagy akár kulcshelyszíneket kiválasztva is kalandozhatunk.


[+]

A sherpák elmondása szerint ez nem csak egyszerűen bepillantást nyújt azok számára, akik legjobb esetben sem lennének képesek a mászásra, de azoknak is hasznos információkkal szolgálhat, akik épp a csúcs meghódítására készülnek. Ennek ellenére természetesen nem helyettesíti a megfelelő felkészülést, hiszen csak az áprilisi újranyitás óta már hatan vesztek oda a hegy meghódításában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés