Programajánló: Kutatók éjszakája az Óbudai Egyetemen

Lánc nélküli kerékpár, 3D nyomtatás és szkennelés, valamint számos más izgalmas programmal várja látogatóit az idén is megrendezésre kerülő, méltán népszerű Kutatók éjszakája, ahol a tudományok iránt érdeklődők nemtől és korosztálytól függetlenül megtalálhatják a számításaikat. A programok listája elsőre ijesztően hosszú lehet, sokak számára valószínűleg az fog gondot jelenteni, hogy lehetetlen lesz minden érdekes helyszínre ellátogatni.

A tavalyi évhez hasonlóan nagyon erős programmal vonul fel az Óbudai Egyetem, ráadásul a Neumann János Informatikai Kar eseményein kiállítóként a PROHARDVER! is jelen lesz, és a virtuális valóságot viszik el az érdeklődőknek egy, a SimHouse jóvoltából kapott második generációs Oculus Rift szemüveg segítségével. Persze ez csak egy kis szelete a programoknak, lesz például modellvitorlázási páros verseny, aminek keretein belül egy 6 x 8 méteres medencében, ventilátor által mozgatott levegőben lehet majd versenyezni a távirányítású vitorlásokkal, de hasonlóan izgalmasnak tűnik Farkas Bertalan űrkutatásról szóló beszámolója, az 576 kByte által megvalósított játékkonzol-bajnokság, valamint az említett 3D-szkennelés és a 3D-nyomtatás is.

Budapesten, a Bécsi út 96/b alatt található Neumann János Informatikai Karon a programok 2014. 09. 26-án azaz pénteken 16:00-kor kezdődnek, és a rendezvény nevéhez hűen az éjszakába nyúlnak. A Kutatók éjszakája 2014-es állomása ingyenesen látogatható, de bizonyos programokon a korlátozott helyek miatt csak regisztrációval lehet részt venni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés