Profi cine kamera a Canontól

Valóságos csatahajóval száll harcba a videógráfusok kegyeiért, mely akár global shutter szenzorral is elérhető.

A Canon bejelentette legújabb, professzionális kameráját, mely a Cinema EOS vonalat erősíti tovább méghozzá csúcsmodellként. Az EOS C700 ráadásul az első olyan kamera a gyártótól, mely kiaknázza a szintén a napokban bejelentett globális záras CMOS szenzorban rejlő előnyöket, és amely három variánssal kezdi meg pályafutását. Az EOS C700 és az EOS C700 PL egyaránt egy megnövelt dinamika tartományú Super 35 mm-es 4,5K felbontású szenzort kapott, ami a gyártó állítása szerint 15 FÉ átfogásra képes. Mellettük az EOS C700 GS PL szintén Super 35 mm méretű, de "csak" 4K felbontással és globális zárra rendelkezik. A globális zár jelenléte igencsak kívánatos a filmes szakmában, hiszen a szenzor teljes felületén egyidejűleg történő exponálás következtében elkerülhető a gördülő záraknál tapasztalható "zselé" hatás, mely oldalirányú mozgásnál figyelhető meg.


[+]

Természetesen mindhárom kamera támogatja a Canon standard Log gamma színprofiljait (Canon Log, Log2, Log3), valamint 4K felbontás esetén legfeljebb 60p, míg 2K esetén legfeljebb 240 fps sebességet. A felvételek rögzítése a nyers fájlok mellett a Canon saját XF-AVC formátumában és a szakmában szintén elterjedt Apple ProRes formátumban is történhet. Mindezeken túl a C700 sorozat az első, mely lehetővé teszi a élőkép esetén is az anamorfikus optikák okozta torzítás korrigálását.


[+]

A filmesek ráadásul sem bajonetthez, sem szenzorhoz nem lesznek kötve egyik modell esetében sem, hiszen a C700 sorozat lehetőséget biztosít Canon EF és Arri PL bajonett használatára is, valamint a gördülő és globális záras szenzorok is csereszabatosak, amit a szakszervizekben lehet kérni. A két bajonett ráadásul különböző előnyökkel is jár. A gyári megoldással megkapjuk a Canon EOS 80D-ben vagy épp az 5D Mark IV-ben is található Dual Pixel autofókusz rendszert, míg Arri PL esetén a Cooke/i metaadat kommunikációs technológiát. Végül, de nem utolsósorban, a Codex céggel létrejött partnerségnek köszönhetően, teljesen integrált, kábelmentes munkát tesz lehetővé a Codex CDX-36150 egységgel is, a nyers adatok rögzítésére.


[+]

A C700 sorozat ára természetesen a tudásához igazodik, így a várhatóan decemberben érkező EOS C700  és C700 PL 35000 dolláros, míg a januárban megjelenő EOS C700 GS PL 38000 dolláros árcédulát kapott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés