PowerColor: a vásárlók javát akarjuk: nVidia only!

Hirdetés

[xbit] Lehet spekulálni. Történt ugyanis, hogy a PowerColor (Hazánk egyik "mid-noname" sláger gyártója. Nálunk is járt egy PowerColor GeForce2 MX, rögtön ment is tovább, dacára a Chrontel 7007-essel hajtott kitűnő TV-kimenetének.. a 2D képe ugyanis botrányos volt) bejelentette, hogy eztán csak és kizárólag nVidia chip-pel szerelt kártyákat hoz forgalomba.

Mindezt a vásárlók érdekeinek maximális érvényesítése végett. A döntés előtt sokan értetlenül állnak, hiszen kinek ártott volna egy PowerColor Kyro II-es kártya a domináló GF1/2/3 DDR/MX/GTS/Pro/Ultra vasak mellett? Rosszindulatúan hozzáállva azt sejthetnénk, hogy az nVidia a Microsoft-hoz hasonlóan a gazdasági fölényét használja a piacszerzésre. Képzeljük csak magunkat egy videókártya-gyártó helyébe, amint éppen azt az ultimátumot kapjuk, hogy "ha továbbra is alternatívkodtok a VSA-100-as és Kyro chip-ekkel, akkor lehet, hogy nem fogunk tudni elég GeForce chip-et szállítani, ugyanis óriási a kereslet, és nekünk ugye valami alapján dönteni kell [hogy ki nem kap]"! Hát, nem valami fényes helyzet, ugyanis szép a PowerColor Voodoo4-esünk, de nem valószínű, hogy feltennénk rá az életünk. Ezzel szemben egy GeForce2 MX-nek biztosan van piaca.

Mindez persze rosszindulatú feltételezés, lehet, hogy a háttérben sokkal nemesebb/komolyabb indokok állnak. Ugyakkor élénken emlékszünk még arra, amikor - nem valami régen - a PowerColor arról győzködte vásárlóit, hogy nagyon komolyan gondolják a Kyro/Voodoo4-es kártyájukat, support és egyéb szinten is, hiszen hihetetlen jó az ár/teljesítmény arányuk. Így feljött volna az újdonsült GeForce2 MX 100/200/400?

Hirdetés