Hirdetés

Külső NVMe SSD házat mutatott be a Plugable

A mindenféle hubjairól, dokkolóiról, átalakítóiról, adaptereiről ismert cég gondolt a nagysebességű, hordozható háttértárolókat igénylő felhasználókra.

Hirdetés

A Plugable új NVMe SSD-háza igen fantáziadúsan az USB 3.1 Gen 2 Tool-free NVMe Enclosure nevet viseli, s ahogy az már könnyen kikövetkeztethető, 10 Gbps-os USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozóval érkezik, illetve ez az első olyan külső megoldás az M.2 (2280, 2260, 2240, 2230) formátumhoz, mely rugós rögzítést, továbbá némi hűtést is biztosít. Az adatátviteli sebességek 800 MB/s fölé kúsznak, szóval mindenki kösse be az övét!


(forrás: AppleInsider) [+]

A szellőzőrésekkel ellátott, lapos alumíniumváz segít a felgyülemlett hő elvezetésében, és felületén USB Type-A aljzatot is találhatunk, ám ezt használva a sávszélesség 5 Gbps-ra csökken. A békesség kedvéért az mindenesetre nem árt, ha a ház körül bőségesen jár a levegő. A szereléshez nem kell semmilyen szerszám, és a kompakt méret meglehetősen mobilissá teszi a fizikai behatásoktól némileg védett apparátust.


[+]

A csomag részeként az USB Type-C kábel mellé kapunk egy Type-C-ből Type-A-t varázsoló átalakítót, s így már semmi sem állhat utunkba, hogy bármilyen Windows, macOS, vagy Linux operációs rendszer futtató számítógéphez kapcsoljuk az eszközt, mely kompatibilis minden Intel, Phison és Samsung M.2 NVMe meghajtóval egyaránt. A csöppség 70 dollár kifizetését követően már megvásárolható a nagyobb webáruházakban.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés