Hirdetés
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Speciális hővédelemmel bírnak az ASRock nemrég bemutatott tápjai
- Csúszni fognak pár hónapot a megjelenéssel a Noctua idénre tervezett termékei
- A biztonságra és a friss VGA-kra gyúr az új AIDA64
- Kell-e új tápkábel a GeForce RTX 50-es sorozatú VGA-khoz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Tudom, de a hőmérséklet nem indokolja a 10x lassulást, meg a majd 20x-ost se, az inkább elég egyértelműen cache vagy vezérlő probléma. "plömplöm" által linkelt grafikon meg teljesen más, ott valósan látszik a túlmelegedés, de csak 400mp után, és drasztikusan más sebességekkel.
Vagy az Anand-osok rosszul rakták össze, és egyből 200-ra esik 100mp után, ami vicc, vagy valami nagyon nem stimmel a vezérlővel. Én azt gyanítom inkább utóbbi. Ennyi fém el kéne ossza a hőt ha nem is adja le.
Amúgy ha Anand-ék belerakják a másik enclosure-be, amit Sandisk-kel használtak, akkor lehetett volna megmondani biztosan hogy mi is a probléma, sajnos ezt kihagyták.
Azzal pedig nyilván én is egyetértek, hogy így ebben a formában teljesen értelmetlen.
Szerk:
Azt hiszem ezt elég egyértelműen mutatja, hogy vezérlő probléma a 960EVO majdnem tök ugyan úgy viselkedik, ahogy a 970EVO is egyből leesik a fenébe, egyszerűen ezek a vezérlők teljesen használhatatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
"Nem throttlingol."
Ott van a következő oldalon hogy throttingol keményen:
Fullbackup célra használva pedig pont ilyen terhelést kapna. (A grafikonon 0-ról 90%-ig történő folyamatos írás hatása látszik az írási sebességre és a hőmérsékletre)
Tipikus első fecskének látszik (pedig nem is első). Majd lesznek ilyenek TB SSD-kből jobbak is.
-
plömplöm
őstag
hát, hát, ...
ez sztem throttling
-
mepet
addikt
Nvme. Thunderbolt.
Gondoltam, hogy nem lesz olcsó, de azért sikerült megdöbbenteniük. 450 ezer Ft-os külső SSD. Ajándék Suzuki Swift nem jár mellé? -
Dr. Akula
félisten
Ha feleolyan széles lenne, meg 2/3 olyan magas (az átalakítót lehetne az SSD alá/fölé is rakni, úgyis olyan lapos), akkor még zsebben is elférne, és lenne valami értelmes haszna. Ha még bordázott lenne a ház is, akkor még a passzív hűtés is meg lenne oldva rendesen. Gondolom nem csak én jöttem rá erre 5 másodperc alatt, ezért nem is értem hogy a gyártó miért nem. Pláne egy prémium árazású cucc esetében. Ez így olyan mint a konzumer notebookok, hogy 1366x768 felbontásért beleraknak 15.6"-et, meg 5 centis kávákat, majd elfér a szekrény mellé állítva, kit érdekel, had szóljon a helypazarlás...
-
vicze
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
Valahogy így sejtettem, hogy a fémháznak titulált valami az valójában fémet is tartalmazó műanyagház. Belül is elég nagy az üres tér az M.2 mellett, lehetett volna ezt sokkal kisebb méretben is. A borda meg lehetne a ház külsején, hogy a szabadba vigye el a hőt. A TB only meg a kompatibilitást korlátozza erősen. Úgy kellett volna hogy TB-t érzékelve azon kommunikál, sima USB-n meg úgy. Ez így inkább csak a túlárazásra ment rá némi varázsszavakkal megtámogatva, amivel igazolni igyekszik a luxusprofit szükségességét (TB, NVMe). Lesz majd jobb is.
-
vicze
félisten
Kizárólag Thunderbolt 3? Mert akkor csak egy sima PCIe passthrough van.
Van már NVMe -> USB 3.1 chip az azért univerzálisabb lett volna, a TB3 még minidig elég ritka. -
Ixion77
addikt
1, Miért kerül több mint duplaannyiba mint a hasonló kapacitású ssd-k?
2, Ha már melegedik, és ennyibe kerül, miért műanyag házban van? -
berVi
senior tag
Nem eleg, mar lemertek, throttling van erosen.
-
plömplöm
őstag
tehát belül m.2?
és a hűtőborda valójában nem látszik ki a műanyagházból? ööö...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az új ,X5-ös meghajtó belül NVMe alapokra épül és háromféle kapacitásban lesz megvásárolható.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tudományos Pandémia Klub
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nők, nőügyek (18+)
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...