A Plantronics Bluetooth sztereó headsetje mindössze 13 grammot nyom

Utcai zenehallgatás vagy sportolás közben sokan nem szeretik, ha mindenféle kábelek tekergőznek és lifegnek körülöttük, de szerencsére egy alkalmas vezeték nélküli headset megválasztásával ez a probléma is kiküszöbölhető. Persze a hangminőség mindig kérdéses egy akár egyszerűbb vezetékes füleshez képest is, valamint ezek akkumulátoros üzemideje sem túl combos, de hát valamit valamiért; mindenkinek magának kell mérlegelnie, hogy milyen szempontokat tart igazán fontosnak.


[+]

A Plantronics legújabb vezeték nélküli headsetje, a BackBeat Go a gyártó legkönnyebb szerkezete, mindössze 13 grammot nyom, viselése minden bizonnyal alig érezhető. A stabil tartás és a környezet kiszűrése érdekében három pár szilikon füldugót és igény esetén felszerelhető támasztó füleket mellékelnek a csomagban. A lapos, csavarodásmentes összekötőkábelen csupán egyetlen mikrofonos toldalék található, amivel a hívások fogadása és elutasítása végezhető, valamint a hangerő szabályozható.


[+]

Vezeték nélkül Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál és természetesen kompatibilis az A2DP-képes készülékekkel. Egyszerre csak egy forrással képes tartani a kapcsolatot, ezért ha például telefonról tabletre váltanánk, akkor újra le kell zongorázni a párosítási procedúrát. Ilyen tömeg mellett túl nagy elvárást nem lehet az üzemidővel szemben támasztani, de 10 órás készenléti idejével és 4,5 órás zenehallgatási és beszélgetési idejével azért még együtt lehet élni. Némi digitális zajszűréssel is megtámogatták a fülest, hogy visszhangok és egyéb zavaró tényezők ne roncsolják a kommunikáció minőségét, érthetőségét. A Plantronics BackBeat Go Bluetooth headset vételára 99,99 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés