Pillekönnyű kamkorder

A Panasonic tavaly mutatta be a HDC-TM20 típusjelzésű kameráját, amelynek az utódjául szánt HDC-TM25 körülbelül egy hónap múlva kerül a boltokba. Az alapkoncepció nem változott, tehát egy alapvetően kis méretű, kompakt, könnyű termékről van szó. Olyannyira igaz ez, hogy amíg a 2010-es kamkorder közel 30 dekagrammot nyomott, addig az új készülék súlyát sikerült 169 grammra redukálni.

Panasonic HDC-TM25
Panasonic HDC-TM25

A termék természetesen képes a Full HD felbontású felvételek rögzítésére. Az anyagok a 8 GB-os belső memórián tárolhatók, de került rá egy kártyaolvasó is, így a felhasználó igény szerint memóriakártyára is készíthet felvételeket. A kamerába egy 1/5,8” CMOS került, és 16-szoros optikai zoomra képes. Magától értetődően a rázkódásvédelmi technológia sem maradhatott ki belőle, amely a Panasonicéknál az O.I.S. névre hallgat, és saját fejlesztés.

A beépített mikrofon állítólag képes sztereó hangminőségben rögzíteni, a felvételek pedig AVCHD formátumban készülnek. A 2,7 hüvelykes LCD kijelzővel megtámogatott kamkorder február 25-től vásárolható majd meg, kétféle színben (ezüst, bordó). Az áráról egyelőre még nem szolgált hivatalos információval a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés