Ez lesz a Philips tévés csodafegyvere idén

A vállalat azt ígéri, hogy a P5 technológia jelentősen javít a kép minőségen.

A Philips bemutatta új képfeldolgozó, illetve különféle képmódosító, képjavító metódusokat tartalmazó, a márka csúcsmodelljeibe bekerülő technológiáját, a P5-öt. Ezzel kapcsolatban a vállalat azt ígéri hogy a korábbi megoldásuknál, a High-End Perfect Pixel Ultra HD rendszernél sokkal jobb teljesítményt nyújt.

Philips P5 Perfect Picture
Philips P5 Perfect Picture [+]

Ennek hátterében többek között az áll, hogy az integráció részeként a chipkészletet redukálták a régebbi, Perfect Pixel Ultra HD rendszerben jelenleg található három chipről a P5 egyetlen chipjére. A chipek számának csökkenése magával hozza a gyorsabb adatátvitelt, a jobb időzítést és a javított szabályozást a teljes feldolgozási folyamatban, legalábbis ezzel kecsegtetnek.

A P5 új funkciókat és javításokat hoz a jelfeldolgozás által vezérelt öt létező folyamat közül négy területen, nevezetesen a forrásminőségben, az élességben, a színekben és a kontrasztban. Az ötödik terület, a meglévő Mozgásbecslés (Motion Estimation) funkció, ami a korábbi Perfect Motion interpolációs technológia új köntösben. Ezt annyira jónak tekintették, hogy inkább nem nyúltak hozzá.

A Philipstől (azaz a TP Visiontől) kapott információk értelmében a P5 engine új, továbbfejlesztett DNR (digitális zajcsökkentő) rendszert tartalmaz, amely elméletileg anélkül javítja lényegesen a zajcsökkentést, hogy a részletek elmosódása vagy más hasonló képhibák fellépnének. A rendszert emellett ellátták egy, a korábbinál állítólag hatékonyabb felbontás felbontás felskálázó eljárással is, illetve az SDR-HDR konverzió sem hiányzik.

Előzmények

Hirdetés