PH! blog: szerverhelyzet, loginhelyzet

Tételesen:

  • Elnézést kérünk a hosszabb kiesés miatt (tegnap estétől ma reggelig), nem aludt sokat senki, de ettől még nem ment a gép, mindannyiunk bánatára. Szori!
  • Amit próbáltunk elérni: 3 új HDD érkezett a webszerverbe, hogy végre bővüljünk, és újraaktiválhassuk a képfeltöltést a fórumban. A terv 3x750 GB volt (tehát SATA HDD) a RAID vezérlőre, ám a kontroller megmakacsolta magát, csak látszólag működött, a load az egekbe szökött, majd rendre összerogyott az egész.
  • Egyelőre feladtuk a 3x750 GB-ot, ámde van 3x146 GB gyári SAS HDD is, ugyanolyan, mint amiket eddig tettünk a vasba, ma újrapróbálkozunk azokkal. Ha sikerül, lesz kb. 260 GB plusz hely, egy jó darabig az is kitart majd.
  • Az újrapróba kb. 2 óra múlva lesz, elvileg a hot-swap miatt csak egy reboot kell (1-2 perces leállás), a többi szoftveres játék, és ha így is makacskodni fog a vezérlő, kilőjük az új RAID tömböt és egyelőre feladjuk. Magyarán, kopogjuk le, de ma nem lesz, nem szeretnénk komolyabb kiesést semmiképp.
  • A tegnap éjfélre beígért login átállás a fenti szerverproblémák miatt el lett napolva, de ma este 6 után terveink szerint meglépjük. Ebbe leginkább lezso betegsége szólhat bele, ha nagyon nem lesz jól és kidől, lehet, hogy még halasztunk.

Röviden ennyi. Mégegyszer elnézést a kellemetlenségekért.

Azóta történt

Előzmények