PH! blog: átálltunk az e-mail alapú beléptetésre!

Mint arra már többször felhívtuk a figyelmet, megváltozott a belépés módja a Prohardver lapcsalád összes oldalán. Az eddigi nicknév + jelszó páros helyett most már a belépési e-mail cím + jelszó párossal kell belépni. Konkrétan: a Klotilda49 nicknevű, klotilda49@frankomail.hu e-mail című, mykloti jelszavú, csak a példa kedvéért kitalált felhasználóval élve:

  • Klotilda49 + mykloti helyett a
  • klotilda49@frankomail.hu + mykloti párossal tud belépni

Fontos: mostantól két e-mail címet kezel a rendszer. Kötelező adat a belépési e-mail cím: ez az, amivel regisztráltuk a userünket, ezzel kell belépni. Ez az e-mail nem jelenik meg publikusan sehol! Ha azt szeretnénk, hogy legyen publikus e-mail címünk is (például, hogy a többi user könnyebben elérjen minket), opcionálisan megadhatunk egy olyat is a publikus e-mail cím mezőben. A kétfajta e-mail cím lehet azonos is, illetve a publikus e-mail címet az eddig megszokott captcha védi a spam robotoktól.

FONTOS: ha azon kapod magad, hogy ugyan be tudtál lépni, de egy másik felhasználóként lettél beléptetve, mint amit megszoktál, akkor:

  • először is, ne pánikolj, bizony az a felhasználó is te vagy. Bizonyára régen regisztráltad, talán már nem is emlékszel, de hiba nincs. Ezen felül nem veszett el semmilyen adatod, privátjaid stb., egyszerűen csak egy másik regisztrációdhoz tartozik az e-mail cím, amit beírtál, mint ahogy tudtad/gondoltad.
  • az is előfordulhat, hogy nagyon régen regisztráltad a második nickedet, és sajnos a rendszer eleinte még engedte, hogy több user is azonos e-mail címmel legyen a rendszerben. Erről sok évvel ezelőtt átálltunk, és akkor a rendszer az adott e-mailből már csak egyet engedett, a többit úgy módosította, hogy beírt egy számsort az @ jel után. Például: klotilda49@13245-freemail.hu. Épp azért hívtuk fel annyiszor a figyelmet arra, hogy mindenki ellenőrizze az aktuális e-mail címét, hogy kiszúrja az ilyet.

Lényeg a lényeg, akinek bármilyen anomáliája van a belépéssel, az először gondolja végig, hogy mit és hogyan csinálhatott az oldalon, próbáljon visszaemlékezni és megoldani a problémát nélkülünk. Ha ez semmiképpen sem megy, akkor írjon emailt Kalandornak! Az e-mailben tüntesse fel a pontos felhasználónevét, e-mailjét, röviden írja le a problémáját. Kérjük, legyetek türelmesek, mert elképzelhető, hogy több száz, alkalmasint több ezer felhasználó bombázza majd szegényt...

Azóta történt

Előzmények