Patagónia time lapse, akár 8K-ban is

Hirdetés

Martin Heck nem ismeretlen a time lapse területén. Korábbi videói, igaz "csak" 4K felbontásban, de szintén nagyon látványosak voltak. Az új-zélandi anyagot például 4 hónapon keresztól "lőtte" egy Canon 6D és egy 550D párossal. A sorozat patagóniai részével újabb állomásához érkezett, ahol ráadásul tovább is lépett 8K-ra.

A korábbi time lapse anyagainál használt APS-C és full frame vázak szerepét most teljes egészében egy középformátumú Pentax 645Z töltötte be a hat hetes, 7500 km-es úton, mely közben volt szerencséje a chilei Calbuco vulkán kitöréséhez is. Az út során készített képekből végül mintegy 100 000-et használt fel, és tette mindezt 8K, azaz 7680x4320 felbontással. Ennek, valamint a középformátum nyújtotta nagyobb dinamikatartománynak köszönhetően hihetetlenül részletgazdagsággal tárul elénk az Argentína és Chile területén található Patagónia és végre igazán értelmet nyerhetnek a 4K képes megjelenítők is.

Aki esetleg kíváncsi lenne arra is, hogy ilyenkor mi zajlik a "színfalak mögött", az megtekintheti az alábbi videóban, ami útifilmnek sem utolsó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés