Panasonic AX3: hajtogatható, strapabíró Ultrabook Haswellel

Hirdetés

A Panasonic a tavalyi év végén elkészítette saját, érintőképernyős tabletté alakítható Ultrabookját, a 11,6"-es és mindössze 1,14 kg-os AX2-t, ami 360 fokban hátrahajtható kijelzőjével nagyjából a Lenovo IdeaPad Yogához hasonlítható. A két gép ennek ellenére nem egy kategóriában játszik, mivel az AX sorozat a Panasonic Toughbook család része, mely kifejezetten a strapabírásra van kihegyezve, tehát az ebbe születő termékeknek nem átlagos körülmények között kell bizonyítaniuk rátermettségüket. Hozzátennénk, hogy az egyes Toughbook modellek tűrőképessége között van különbség, az AX sorozatú tabletek pedig nem tartoznak az elpusztíthatatlan darabok közé, viszont jól bírják a rázkódást és azt is, ha 70 centiméteres magasságból próbára teszi őket a gravitáció.


[+]

Az emlegetett Panasonic AX2-ről már írtunk tavaly ősszel, ám a negyedik generációs Intel Core i, azaz Haswell platform érkezését kihasználva a gyártó máris frissítette a gépet, ami az AX3 elnevezést kapta. Nem csak arról van szó, hogy a processzort lecserélték a korábban használt Ivy Bridge-es Core i5/i7-ről haswelles Core i7-4500U típusúra, hanem az érintőkijelzőn is csiszoltak, ami HD helyett Full HD felbontást kínál. Persze mindez nem tűnik túl soknak annak fényében, hogy nem nyúltak hozzá érdemben a külsőhöz, sem a portokhoz (így nem csodálkozunk azon sem, hogy az 1,14 kg-os tömeget is tartani tudták), de egy strapabíró vázat és házat áttervezni nem lett volna kis költség, és ebben az esetben felesleges is lett volna.


[+]

Lényeges viszont, hogy az üzemidőt papíron 9,5 óráról 13 órára feltornázták fel, ami igazán fontos lehet azok számára, akik valóban terepen szeretnék az AX3 tudását kamatoztatni. A Windows 8 Pro operációs rendszert futtató strapa Ultrabook ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés