Optikai kapcsolókkal jön a Gigabyte billentyűzete

Az Aorus K9 a Flaretech kapcsolóira épül, és igen impozáns specifikációkkal rendelkezik.

Hirdetés

Aorus K9 néven készül piacra lépni új billentyűzetével a Gigabyte – a klaviatúra érdekessége pedig az, hogy a Flaretech optikai kapcsolóira épül. A készüléket egyébként a Computexen már demózták, úgyhogy óriási meglepetésre nem számíthatunk vele kapcsolatban.


[+]

Amit tudni lehet róla, az az, hogy az alkalmazott kapcsolóknak köszönhetően igen hosszú élettartamra (a Flaretech 100 millió leütésről beszél) és gyors reakcióidőre (a debounce 0,03 ms 20 ms helyett) számíthatunk. További extra, hogy a gyártó víztaszító bevonattal látta el a NYÁK lapot, így a rákerülő folyadékok ellen jobbára védett, igaz, hivatalos IP tanúsítvánnyal nem rendelkezik. Az alapra egyébként mechanikusan ráültetett kapcsolók miatt ezek egyesével utólag is cserélhetők, egy egység tönkremenetele tehát elvileg nem jelenti a K9 végét. A billentyűzet kétféle verzióban lesz elérhető, az egyikre az MX Blue, a másikra az MX Red kapcsolókhoz hasonló hangolással bíró Flaretech modulok kerülnek. Jó hír, hogy ezek nemcsak érzésre, de a kupakok rögzítését nézve is megfelelnek a Cherry megoldásainak, így az elkopó sapkák könnyen cserélhetők. Hogy erre minél később legyen szükség, a Gigabyte kilenc PBT-ből készült extra példányt is mellékel, melyek a megszokott WASD négyesen túl az Esc és a kurzormozgatók lecserélésére hivatottak.


[+]

Az RGB megvilágítással és RGB Fusion kompatibilitással rendelkező Aorus K9 ajánlott áráról egyelőre nem tettek közzé információt, és bolti megjelenésének pontos dátuma sem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés