Okos pendrive-ok a láthatáron

Hamarosan piacra kerülnek az első USB-s pendrive-ok, amelyek támogatják az U3 technológiát – ennek segítségével számos alkalmazás használatára nyílik mód egy Windows 2000 vagy XP operációs rendszert futtató számítógépen anélkül, hogy azokat előzetesen telepíteni kellene a PC-re.

Hirdetés

Az U3 rendszer használatának előfeltétele, hogy a szoftverfejlesztők vele kompatibilis, .u3p kiterjesztéssel ellátott állományokat bocsássanak rendelkezésre, amelyek aztán telepíthetők a pendrive-ra. Az U3 rendszer az alkalmazások hozzáadásához, eltávolításához, indításához, a tárhely kezeléséhez stb. grafikus kezelőfelületet biztosít. Egy szoftver megnyitásakor az ideiglenesen a PC merevlemezére másolódik, de a felhasználó saját adatai és a beállítások természetesen szinkronban maradnak a pendrive-on tároltakkal. U3-ra máris elérhető például a McAfee Anti-Virus, a Mozilla Thunderbird e-mail kliens, a személyes munkakörnyezet költöztetését megkönnyítő Migo, valamint az adatvédelmet szolgáló U Safe.

A Memorex 256, 512 MB, illetve 1 és 2 GB kapacitású változatokban dobja piacra U3 Smart Mini TravelDrive névre keresztelt okos pendrive-jait, melyek ára rendre 30, 50, 90, illetve 180 dollár lesz. A Verbatim Store'n'Go U3 Smart Drive-ja kezdetben csak 1 GB-os változatban lesz elérhető 100 dollárért.


Memorex

A Kingston az U3 DataTraveler 512 MB-os és 1 GB-os típusaiért 42, illetve 80 dollárt szándékozik elkérni.



Kingston

A technológia egyik szülőatyjának számító SanDisk az U3 Cruzer Micro 512 MB és 1 GB tárhelyet biztosító típusait 55, illetve 100 dolláros áron dobja piacra. Mind a négy gyártó termékei október közepétől jelennek meg kereskedelmi forgalomban.


SanDisk

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés