OCZ PC3200 memória Athlon 64 FX processzorokhoz

Pár nappal az AMD Athlon 64 processzorcsalád hivatalos megjelenése előtt az OCZ Technologies bejelentette az ezekhez a 64 bites processzorokhoz tervezett memóriamodulját. Főképpen az Athlon FX processzorokkal való használathoz ajánlják az újdonságot, mivel ez a processzor registered DIMM modulokat igényel.

Az OCZ DDR PC3200 ECC Registered jelzésű modulok 400 MHz-es órajelen működnek, időzítésük CL 3-3-3-8. A kétcsatornás memóriavezérlővel szerelt Athlon 64 FX processzorok elméletben elérhetik akár a 6,4 GB/s adatátviteli sebességet is. Akárcsak a többi OCZ modul, ezek is a cég Ultra Low Noise árnyékolt NYÁK-ját használják, s passzív, réz hűtőborítással kerülnek forgalomba.


Forrás: www.thetechzone.com

A modulok 256 és 512 MB-os méretben kaphatók. Árról egyelőre nem esett szó, de az ECC hibajavítás képessége miatt némileg drágábbak lesznek a hasonló sebességű, ám ECC-t nélkülöző társaiknál.

Érdekes, hogy az OCZ mennyire hangsúlyozza, hogy a modulokat speciálisan az Athlon 64 FX processzorokhoz tervezték, és semmilyen más platformhoz – így az Athlon XP-hez, illetve Pentium 4-hez sem – ajánlják. Annyi mindenesetre biztos, hogy az OCZ DDR PC3200 ECC Registered az Opteron rendszerekben is szépen muzsikál majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés