OCZ: a DDR elitje

Hirdetés

Viszonylag ritkán tapasztalható, hogy egy hardvergyártó cég kvázi közkívánatra fogjon bele egy új termék kifejlesztésébe, az OCZ-nél most mégis ez történt, amikor a cégnél úgy döntöttek piacra dobják a Platinum sorozatú memóriamodulok legújabb változatát, a Platinum Elite Editiont.

A PC-4800-as, azaz DDR600 sebességű memóriamodulok a gyártó közleménye szerint kifejezetten a túlhajtók elvárásait szem előtt tartva készült, ennek megfelelően a modulokra a Samsung méltán híres TCCD típusjelű IC-i kerültek, melyek a gyártó által felparaméterezve DDR400-as tempónál CL2-2-2-5, DDR600-as órajelen pedig CL2,5-4-4-10 időzítést kínálnak. A Platinum EE modulok órajele, illetve időzítése mindemellett tovább növelhető, a gyári 2,8 voltos üzemfeszültség maximálisan 3 voltig tornászható fel, az extrém igénybevétel során megnövekedett hőtermelést ellensúlyozandó jól jön az összes Platinum modellnél alkalmazott, a teljes modult beborító réz hűtőlemez.

Az OCZ Platinum EE egyelőre csak 512 MB-os változatban kapható, a termék a kétcsatornás memóriavezérlővel ellátott alaplapok tulajdonosai számára hozzáférhető ikercsomagban is. A gyártó minden egyes memóriamodulja gondos tesztelésnek van alávetve, mielőtt elhagyná az üzemet, az OCZ mindemellett élettartam garanciát nyújt termékeire.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés