Visszahívja a Shield európai adaptereit az NVIDIA

A problémás eszköz könnyen eltörhet, ami áramütést is okozhat.

Az NVIDIA bejelentette, hogy az Európában árult Shield tablethez és Shield nevű Android TV-hez, illetve a világszinten is forgalmazott Shield World Charger csomaghoz mellékelt, európai konnektorokra kifejlesztett adapter használata veszélyes, ugyanis áramütést okozhat. A problémás terméket 2014 júliusa és 2017 májusa között szállították, tehát csaknem minden eladott csomagot érint.

A gond igazából nem jelentős, de eléggé veszélyes helyzetet teremthet. Az európai konnektorokhoz való adapter ugyanis bizonyos körülmények között eltörik, és ezekben a helyzetekben a felhasználó keze megcsúszhat, ami végül áramütéshez vezet. A vállalat eddig hat esetről tud, ahol ez be is következett, de szerencsére egyik kimenetele sem lett halálos.

A bekarikázott adapterrel van probléma. Az európaiaknak ez ismerős lehet.
A bekarikázott adapterrel van probléma. Az európaiaknak ez ismerős lehet.

A vállalat arra kéri az európai, egyébként SPA011AU5W2 sorozatszámú adaptert használó ügyfeleket, hogy látogassanak el az alábbi weboldalra, és igényeljenek egy új, strapabíróbbra tervezett verziót.

Magukat a termékeket egyébként lehet használni, amíg meg nem jön az új adapter, de érdemes különös óvatossággal áram alá helyezni a Shield tabletet, illetve a Shield nevű Android TV-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés