Az Apple is beájulna az eddigi legerősebb NUC árazását látva

Egyelőre nehéz megmondani, hogy ezt komolyan gondolták-e, vagy esetleg csak trollkodásról van szó.

A nyáron számoltunk be arról, hogy feltűnt a horizonton az eddigi legerősebb NUC, amelyre akkor azt mondták, hogy a forgalmazása szeptemberben kezdődik meg. Az előbbi, kvázi ígéretet teljesítették is azzal, hogy az Amazon már elkezdte listázni a különféle NUC 11 Extreme kiteket.

Nincs is itt gond addig, amíg az árcédula szóban nem kerül, ugyanis az alapkiépítésként listázott, Core i9-11900KB processzorral rendelkező, NUC11BTMi9 jelzésű barebone csomag 1769,95 dollárba kerül. És ebben nincs memória, dedikált grafikus vezérlő, adattároló, illetve operációs rendszer. Ha az említett hardverelemek jó részét kérnénk, és mindenből a legjobbat, akkor 3139,95 dollárt kell otthagyni a virtuális kasszánál, viszont ezért cserébe kapunk 64 GB memóriát, két darab 2 TB-os Samsung 980 Pro SSD-t, illetve egy előtelepített Windows 10 Prót. Ugyanakkor dedikált grafikus vezérlő még ebbe az árba sem fért bele, így be kell érni a processzorba integrált grafikus vezérlővel.

Arra egyébként számítani lehetett, hogy az eddigi legerősebb NUC egyben a legdrágább is lesz, de hogy ennyire, az talán sokak számára lehet komoly meglepetés. Mivel egyelőre listaár nincs a termékre megszabva, így nem tudni, hogy ez csak egy kezdeti, erősebben megnyomott árcédula az Amazon jóvoltából, vagy tényleg egy kisebb vagyont kell otthagyni az újdonságért később is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés