A Nintendo teljesen leállítja a TVii szolgáltatását

A Nintendo nagyjából három évvel korábban jelentette be a TVii szolgáltatást, amely gyakorlatilag ez a japán cég tévészolgáltatása volt. A Wii U konzolon a Netflix, a Hulu Plus, az Amazon Instant és a TiVo volt működőképes, illetve Észak-Amerikában a kábelszolgáltatókkal is együttműködtek a céggel, ugyanakkor a tervekkel ellentétben Európába már sosem jutott el a TVii. Pár hónappal korábban a Nintendo ezt azzal magyarázta, hogy nehéz lenne a kontinens sok eltérő nyelvére megoldani a lokalizációt, így inkább nem is látnak hozzá.

Valószínű azonban, hogy ennél komolyabb problémák is voltak, például a szolgáltatás sikerességével kapcsolatban, ugyanis a Nintendo most úgy döntött, hogy teljesen leállítják azt. A TVii egészen pontosan augusztus 11-én szűnik meg.

A döntés talán nem váratlan, mivel a Nintendo inkább a játékosok közösségi szolgáltatásának aposztrofált Miiverse platformra próbál nagyobb hangsúlyt fektetni, és erre vonatkozóan úgy néz ki, hogy nagyobb érdeklődés van, mint egy tévészolgáltatásra.

Előzmények

Hirdetés