Gigantikus okosóra lesz a Neptune Pine

Az okosórák iránti erősödő lázat meglovagolva bemutatkozott a Neptune Pine nevű megoldás, mely a korábbi koncepcióktól némileg eltérve, mondhatni gigantikus méreteket ölt, persze csak a maga kategóriájához viszonyítva.

A bejelentés reakciók alapján nagyon megosztja a piacot a termék, hiszen sokaknak tetszik, sokan viszont túl nagynak tartják. Utóbbi jórészt a 2,4 colos, 320x240 pixeles kijelzőnek köszönhető, ami tényleg messze nagyobb az eddigi okosórákhoz viszonyítva. Az érintésre érzékeny képernyő alatt egy Qualcomm Snapdragon S4 SoC dolgozik, melyben két darab 1,2 GHz-es, ARMv7-es Krait mag van egy Adreno 225-ös IGP mellett. A rendszermemória kapacitása 512 MB, míg az adatokat 16 vagy 32 GB-os flashmemória tárolhatja.

A 60,8 grammos, 66 x 53,5 x 14,2 mm-es Neptune Pine microSIM-et is képes fogadni, illetve előlapi és hátlapi kamerával is rendelkezik. Utóbbi kissé átgondolatlannak tűnik, hiszen mégiscsak egy okosóráról van szó, de a csuklóról levéve mind az 5 megapixeljével bevethető. Persze nem hiányzik a GPS, a Wi-Fi, a Bluetooth, a beépített hangszóró, a gyorsulásmérő, a digitális iránytű és a giroszkóp sem.

Az üzemidőről egy 810 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Utóbbi készenléti állapotban 120 óráig képes tartani a termékben a lelket, de terhelés mellett ez az időtartam lényegesen lecsökken. A legfrissebb adatok szerint a Neptune Pine 6-8 órányi beszélgetésre, 7 órányi Wi-Fin keresztüli internetre, 10 órányi zenehallgatásra és 5 órányi videózásra ad lehetőséget.

Az Android 4.1-et futtató termék márciusban lesz elérhető 335 és 395 dolláros áron – függően a fentebb részletezett tárkapacitástól. Extra információ, hogy lesz egy 8 GB-os verzió is, aminek különlegessége az NFC támogatása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés