Hirdetés

Retro 19 colos NEC monitor modern AH-IPS panellel

Hirdetés

Az NEC egy új kijelzőt dobott a MultiSync EA szériába, mely külsejét tekintve a régi időket juttatja eszünkbe, amikor még a 19 colos képátló és az 1280x1024 pixel menőnek számított. Tulajdonképpen az EA193Mi egy igazi retro monitor a professzionális sorozatból, hiszen levehető állványa minden irányban állítható (dönthető, forgatható, portré módot is tud), van benne beépített hangszóró, kapott fül- és fejhallgató kimenetet, 100 x 100 milliméteres VESA konzolfelfogatást, kábelrendezőt, no és persze egy prémium panelt. Bő 8 évvel ezelőtt (figyelem, retro tesztünk linkje következik) hasonló tudású monitorokért még 130-150 000 forintot kellett kipengetni, ami akkor nem kevés pénznek számított, tehát csak kevesen engedhették meg maguknak ezt a luxust újonnan.

Az NEC mérnökeit vélhetően nem nosztalgikus érzések vezérelték, így LCD panel szintjén már az AH-IPS mellett döntöttek, amit LED-es háttérvilágítással párosítottak. A 6 ezredmásodperces válaszidővel, 1000:1 kontrasztaránnyal, 250 cd/m² maximális fényerősséggel és természetesen 178 fokos betekintési szögekkel bíró modell 16,7 millió szín megjelenítésére képes, tehát zömében nem a grafikusok fogják megvásárolni. A bemenetek terén nincs eleresztve, de a VGA és DVI mellé szerelt DisplayPort már megfelel a mai követelményeknek is. Mindezt a japán vállalat mérnökei egy környezeti fényérzékelővel koronázták meg, ami automatikusan a körülményekhez igazítja a fényerősséget.

Mindezért nem kevés pénzt kérnek, az alacsony fogyasztású (legfeljebb 18 watt) NEC MultiSync EA193Mi három év garanciával 229 dollárt kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés