Nagyobb ventilátort kap pár Gigabyte VGA

A Gigabyte új, GeForce GTX 650 sorozatba tartozó VGA-kkal dupláz, melyek igazából nem tartalmaz komoly újítást, de az eredeti hűtésen a ventilátort nagyobbra cserélte a cég. Ennek megfelelően az új modellek 10 cm-es légkavaróval dolgoznak a megszokott alumíniumborda mellett, ami a vállalat elmondása szerint jó hatással lesz a zajszintre. Persze nem mintha ezzel eddig olyan sok gond lett volna, de a kevesebb zaj mindig jobb.


[+]

A termékek egyébként a GK107-es GPU-t használja 384 darab CUDA maggal és 32 darab textúrázó csatornával, a magórajel pedig 1058 MHz. A 128 bites memóriabuszhoz 1 vagy 2 GB összkapacitású GDDR5 szabványú memórialapkák kapcsolódhatnak, és 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. Lényegében a Gigabyte az NVIDIA referenciaajánlásait követi ebből a szempontból.

A kártyák tápellátásáról egy darab 6 tűs PCI Express konnektor gondoskodik, ezenkívül a hátlapon két DVI és egy HDMI és egy D-Sub kimenet található. A Gigabyte új VGA-i már elérhetők az üzletekben. Az 1 GB-os modellért 100, míg a 2 GB-osért 130 dollárt kell fizetni. Érdemes az 1 GB-os megoldás felé kacsintgatni, mivel erre a grafikus kártyára felesleges 2 GB-nyi fedélzeti memória.

Előzmények

Hirdetés