Nagygenerált hajtott végre a Lenovo az IdeaPad szérián

Windows 11-et és ChromeOS-t futtató modellek egyaránt szerepelnek az újdonságok listáján.

Hirdetés

Az új ThinkPadek mellett a diákok és az átlagfelhasználók számára is készült újdonsággal a Lenovo Barcelonára, ugyanis összesen nyolc új modellel bővítette az IdeaPad szériát. Természetesen az újdonságok nagy része Windows operációs rendszert futtat, de a listán találunk három Chromebookot is, melyen a Google asztali rendszere teljesít szolgálatot.

IdeaPad Duet 3 Chromebook
IdeaPad Duet 3 Chromebook [+]

A trió legolcsóbb tagja a 11 hüvelykes, 2K-s LCD panellel szerelt IdeaPad Duet 3 Chromebook, melynek érintésérzékeny kijelzője könnyedén leválasztható a billentyűzetről, így tablet módban akár az ágyban fekve is használhatjuk a Snapdragon 7c Gen2 alapokra épülő, 8 GB memóriával és egy 256 GB-os eMMC tárolóval kiegészített hardvert. A gépen mindössze két darab USB Type-C csatlakozó kapott helyet, míg az áramellátásról természetesen egy beépített akkumulátor gondoskodik, mely a gyártó állítása szerint akár 12 órás üzemidő biztosítására is képes. A Duet 3 Chromebook a tervek szerint májusban kerül piacra 349 eurós vételáron.

IdeaPad Flex 5i Chromebook
IdeaPad Flex 5i Chromebook [+]

A 449, illetve 549 eurós, májusban és júniusban forgalomba kerülő IdeaPad Flex 5i és Flex 3i Chromebook modellek már Full HD felbontású IPS kijelzőt kaptak, melyek képátlója modellváltozattól függően 15,6 vagy 14 hüvelyk lehet, hardverük már Intel alapokra építkezik. A nagyobbik változatban egy Pentium Silver N6000 processzor dolgozik, melyhez 128 GB-os eMMC tároló tartozik, míg a kisebb modellben egy Intel Core i5-1235U lapka található egy 512 GB kapacitású SSD társaságában, a rendszermemória mennyisége viszont már megegyezik, mérettől függetlenül 8 GB-tal gazdálkodhatunk. Mindkét gép hátrahajtható kijelzőkialakítást és 10 óra üzemidőre képes akkumulátort kapott, csatlakozási lehetőségeik között pedig egyaránt találunk A és C típusú USB-t és microSD kártyaolvasót is, HDMI kimenet viszont csak a 15,6 hüvelykes változatra került.

IdeaPad Flex 5 16,7
IdeaPad Flex 5 16,7 [+]

A Flex 5 széria másik négy új tagja a Flex 5i 14,7 és Flex 5i 16, illetve Flex 5 14,7 és Flex 5 16,7 elnevezéseket kapták, melyekből azok kijelzőmérete gondolkodás nélkül kitalálható, a panelek típusában azonban van eltérés. Előbbi modell esetében a csúcsot egy 2,8K felbontású OLED megjelenítő jelenti, míg másik három társa rendre 2,5, 2,2 és 2,5K-s (ennél konkrétabb értékeket sajnos a sajtóközlemény nem tartalmaz) IPS panellel kerülnek gyártásba, ráadásul ezek a képernyők modelltől függetlenül 360 fokban hátrahajtható kialakítással rendelkeznek. A különböző modellek elnevezéseiben találhatunk egy i betűt is, melyek az Intel alapú, legjobb esetben Core i7-1255U processzort alkalmazó hardverre utalnak, míg az i betű nélküli modellváltozatok AMD alapokon nyugszanak, a csúcsor pedig a Ryzen 7 5700U jelenti. A memória maximális mérete minden esetben 16 GB, míg a beépített PCIe SSD gyárilag legfeljebb 1 TB kapacitása lehet, az operációs rendszer szerepét pedig már természetesen a 11-es verziójú Windows tölti be.

A négy windowsos Flex 5-ön két USB Type-A, egy Thunderbolt 4 és egy HDMI csatlakozó sorakozik, a sort pedig egy SD méretű kártyaolvasó zárja, a dobozban pedig a kiegészítők között találunk egy Lenovo E-color stylust is, ami a rendszer egér nélküli, de mégis precíz kezelését segíti. Az említett újdonságok AMD-s és inteles változatai esetében májusi és júniusi piaci premierre számíthatunk, áruk pedig mérettől függően 549 és 699, illetve 499 és 699 euró lesz.

IdeaPad Duet 5i
IdeaPad Duet 5i [+]

A Lenovo MWC-s prezentációjának utolsó említésre méltó szereplője az elnevezéséből is sejthető módon leválasztható billentyűzettel szerelt és inteles alapokon nyugvó, 749 euróért júliustól megvásárolható IdeaPad Duet 5i. A 2-az-1-ben eszköz 12 hüvelykes, 2,5K-s IPS panellel rendelkezik, mely mögött egy Intel Core i7-1255U processzor dolgozik, a rendszer energiaellátásáért pedig egy 50 wattórás beépített telep gondoskodik. A Lenovo a csatlakozókat igen szűken mérte, hiszen csak két USB Type-C port helyezkedik el a tablet szélein, ezt a spórolást pedig csak tovább fokozza, hogy már a gép kompatibilis a gyártó Active Pen 3 ceruzájával, az nem képezi a csomag részét, így a vásárlónak külön kell gondoskodni a beszerzéséről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés