Működnek az új Caustic ray-tracing gyorsítók

Az Imagination Technologies lassan befejezi a korábban bejelentett ray-tracing gyorsítók fejlesztését. A vállalat a Caustic Graphics felvásárlásával merült bele a sugárkövetés témakörébe, így mondhatni nem teljesen önerőből készültek el a hardverek, de ez most mindegy. A cég két megoldást fog kínálni, melyek főleg a teljesítményben térnek majd el egymástól.

Imagination Technologies Caustic R2100 és R2500 Imagination Technologies Caustic R2100 és R2500
Imagination Technologies Caustic R2100 és R2500 [+]

A Caustic R2100 nevű termék az egyprocesszoros munkaállomásokba készül, és egyetlen úgynevezett RTU-ja van, ami lényegében a ray-tracing processzor. Ez a lapka 4 GB memóriát kapott és 795 dolláros áron érhető majd el. A Caustic R2500 már combosabb versenyző, hiszen két RTU található rajta, a memória teljes kapacitása pedig 16 GB. A nagyobb sebesség természetesen az árban is látható lesz, így az utóbbi modellért 1495 dollárt kér a cég. Mindkét termékhez jár egy ingyenes Caustic Visualizer beépülő modul az Autodesk Maya és 3ds Max programokhoz, emellett opcionálisan elérhető lesz egy Neon beépülő modul a McNeel Rhino 5-höz is.

A vállalat demonstrálta is a hardver képességeit. Az AMD FirePro W7000-es professzionális VGA-t használló tesztgépen egy Autodesk Maya futott a Visualizer beépülő modullal. A ray-tracing gyorsító szerepét a Caustic R2500 töltötte be, mely rendkívül jó minőségű képet állított elő. Az Imagination Technologies elmondása szerint a dedikált hardverük a hagyományos processzoroknál háromszor, illetve ötször gyorsabban dolgozik, ráadásul teszik mindezt alacsonyabb energiaigény mellett.

A Caustic R2100 és R2500 jelzésű termékek egyelőre csak előrendelhetők, de a szállításuk még az év első felében megkezdődik.

Előzmények

Hirdetés