Hazai extrém tuning AMD CPU-val és MSI alaplappal

Hirdetés

Magyarország nem minden szempontból tartozik a világ élvonalába, de ha valahol jó eredményeket érünk el, akkor az a PC-k tuningolása. A gyártók szerencsére támogatják is a hazai próbálkozásokat, így a tuningosok körében jól ismert toyone sikeresen felturbózott egy AMD FX-6100-as processzort. Ehhez egy MSI 990FXA-GD80-as deszka adta az alapot G.Skill memória társaságában. Mivel a processzor tuningjáról van szó, így a VGA ebből a szempontból nem fontos, de azért megemlítjük, hogy a képet egy MSI GeForce GTX 560 Ti Twin Frozr II közvetítette a monitor felé.


[+]

Toyone folyékony nitrogént használt a hűtéshez, és hat aktív maggal 6360 MHz-ig jutott, amivel a wPrime 32m eredménye 7 másodperc lett. Ez az AMD FX-6100-as processzorok mezőnyében a harmadik helyre volt jó. A PiFast program alatt már csak egy modul volt aktív két maggal, így 7291 MHz-re is lehetőség nyílt, ami az említett alkalmazásban 21,94 másodperces eredményt és szintén harmadik helyet jelentett. A SuperPi 1M kalkulációnál már 7390 MHz volt belőve a szokásos egy aktív modullal, és az így elért 11,813 másodperc a második helyre pozicionálta a tuningot.

A legjobb eredmény a SuperPi 32M tesztje alatt született, melyhez toyone ismét egy modult használt, 7170 MHz-es órajellel, és a 12 perc 13,484 másodperces eredmény lényegében a valaha elért legjobbnak számít az AMD FX-6100-as processzorok között. Ezzel hazánk újabb csúcsot tudhat magáénak a tuning szempontjából. Természetesen gratulálunk minden fenti eredményhez!

Toyone egyébként készített egy videót az eseményről, így a téma iránt érdeklődők megtekinthetik az előkészületeket, illetve magát a rendszert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés