Hirdetés

Csendes miditorony az MSI gondozásában

Az E-ATX-es újdonság szimpatikus felszereltséget tudhat magáénak, és az előlapi Type-C-t sem felejtették le róla.

Az MSI még a CES alkalmával lerántotta a leplet az MPG Quietude 100S névre keresztelt miditornyáról, ám most érkeztünk el arra a pontra, hogy a ház 130 dolláros árcédula kíséretében felkerült a polcokra. A 475 mm magas, 231 mm széles és 490 mm mély, 7 bővítőhelyes megoldást nem csupán Mini-ITX, microATX és ATX formátumú deszkák fogadására készítették fel, hanem az E-ATX is bekerült a támogatott méretek közé.

[+]

Hirdetés

Az alulról némi hangulatfénnyel megspékelt, letisztult, mágnesesen rögzülő front mindkét oldalán szellőzőrések állomásoznak, mögötte pedig egy porszűrő nyújt segítő kezet alkatrészeink tisztán tartásában, de ezekből fent és lent ugyancsak található egy-egy.

[+]

A kalyiba érdekessége, hogy az első olyan modell a gyártó portfóliójában, amelynek tervezésekor a minél csendesebb működést is fontos szempontként jegyezték, ezért elöl, jobb oldalt és felül hangelnyelő betétek köszönnek ránk vissza – a fenti példányt válthatjuk ki az egyik előbb említett porszűrővel, ha az alacsonyabb zajterhelés helyett inkább a jobb szellőzést részesítenénk előnyben.


[+]

A zsanéros, 3 mm vastagságú edzett üveg oldallappal határolt, kétkamrás beltérben 175 mm magas processzorhűtők és 380 mm hosszú videokártyák, illetve két 2,5 hüvelykes háttértároló elhelyezése biztosított – akiknek ez nem volna elég, a kivágással és címezhető ARGB csíkkal megfejelt tápkamrában a szokásos (és jelen esetben kivehető) kombókeret bérelt magának helyet, amelyben további két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtót szállásolhatunk el. Adalék a történethez, hogy a testesebb grafikus vezérlőket egy fémből lévő bak támasztja meg.

[+]

A beépíthető légkavarók száma hét (ha az előlap mögé és felülre 140 mm-eseket pakolunk, csak hat), de hátulra egy 120 mm-es MEG Silent Gale P12-est alapból megkapunk a csomag részeként. Persze a vízhűtések tulajdonosainak sincs oka az elégedetlenségre, ugyanis három radiátor fér el odabenn, ráadásul a 360 mm-es darabok mind előre, mind a tetőtérbe becsavarozhatók.


[+]

A tetőlemezre költöztetett I/O részleg lépést tart a korral, hiszen a két USB 3.2 Gen1 Type-A kapun és a két 3,5 mm-es jacken kívül egy 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 Type-C konnektor is befigyel rajta a három fokozattal rendelkező (0, 70 és 100 százalék) PWM kontrollert, valamint a LED-eket dirigáló gombok társaságában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Hirdetés

Hirdetés