Új lapkakészletet virított a VIA

via

A VIA bejelentette legújabb lapkakészletét, mely a mobil szegmens igényeihez alkalmazkodva visszafogott fogyasztással rendelkezik, továbbá nemcsak a DDR2, hanem a DDR3 szabványú memóriamodulokat is támogatja. A VX900 névre keresztelt chip az előbbi memóriából a 667, míg az utóbbiból az 1066 MHz-es órajelen ketyegő példányokat kezel. A termékkel a C7, az Eden és a Nano szériás processzorok használhatóak.

Hirdetés

Az integrált grafikus processzor szerepét az S3 Chrome9 HCM rendszer tölti be, ami fel van szerelve a Chromotion videomotorral is, így HD videók lejátszása sem jelent majd problémát a chipnek. Ennek megfelelően a VIA VX900 megfelel a Microsoft Windows 7 Ready matrica követelményeinek, a DirectX 9 támogatása miatt azonban a megújult, alacsony erőforrásigényű, DirectX 10.1-es API-ra írt Aero felület nem lesz majd elérhető. Az IGP a szokásos D-Sub és DVI csatlakozó mellett HDMI interfészt is kínál, ami manapság alapkövetelménynek számít. A hangokat a 192 kHz-es mintavételezési rátával rendelkező Vinyl HD Audio vezérlő állítja elő, melyre akár nyolccsatornás hangrendszer is köthető.

VIA VX900
VIA VX900 [+]

A VX900 vezérlő 11 darab PCI Express csatornával rendelkezik, ami egy x8-as és három x1-es portra osztható fel. A meghajtókat két SATA-300 interfész várja, emellett a rendszer nyolc darab USB 2.0-s, illetve két PCI 2.2-es interfészt is alkalmaz. További szolgáltatás az SD, az MMC és az MS memóriakártyák kezelése. A vezetékes hálózatról a VIA Velocity VT6122 vagy VT6130 jelzésű vezérlője gondoskodik. Az előbbi 10/100-as, míg az utóbbi Gigabit Ethernetet kínál.

Az új chippel szerelt termékek forgalmazása hamarosan megkezdődik, a vállalat elmondása szerint a partnerek már megkapták az első mintákat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés