Mire hivatott az nVidia NV33 jelű chipje?

Nemrég beszámoltunk az nVidia idei terveiről. Ennek végén megemlítettük, hogy lesz még idén NV33 és NV36 kódjelű VPU is, ám ezekről semmit sem lehet még tudni.

Nos, ez nem maradhatott így sokáig, s kiszivárogtak az első NV33 információk. A hírek szerint ez egy nagyon kis fogyasztású chip lesz, melyet a cég mobil eszközökbe szán, például Tablet PC-kbe, szubnoteszekbe. Két renderelő pipeline lesz benne, mindegyikhez egy TMU fog tartozni, ám már DirectX 9 kompatibilis lesz (azt ne várjuk, hogy elégséges sebesség mellett boldogul egy igazi DX9-es játékkal...). Egyelőre nem tudni milyen grafikus teljesítményre számíthatunk, s a fogyasztásról sincs precíz adat. Persze ez nem csoda, hiszen valószínűleg még nem is készült el a termék.

Az nVidia per pillanat nincs jelen széles körben a fentebb említett, kis fogyasztású eszközök piacán. Az új, szolgáltatásgazdag chip megkönnyítheti a cég számára, hogy új piacot hódítson meg magának. Az ATI háza tájáról egyelőre nem érkezett hír hasonló kategóriájú termékről.

Az NV36 chip adatai továbbra is homályban maradtak, de ha megtudunk valamit, feltétlenül közzétesszük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés