Mini-PC-k - nem csak autókba

A svájci székhellyel rendelkező vállalat specialistának számít a területen - főleg járművekbe tervez mini-PC-ket. A készülékek csak nemes egyszerűséggel a "3er" (3-as), az "5er" (5-ös) és a "7er" (7-es) névre hallgatnak.


Forrás: www.car-comp.com

A "7er" a Car-Comp igazi csúcsmodellje. Van benne minden, mi szem-szájnak ingere: például GPS, azaz műholdas helyzetmeghatározó navigációs rendszer is. Az eszközt használhatjuk DVD- és MP3-lejátszóként, sőt játszhatunk is vele - utóbbinál nem feltétlenül tetriszre gondolunk. A mini-PC-k fő erőssége, hogy jól bírják a megpróbáltatásokat, a forróságot éppúgy, mint a mínuszokat. A termékek alig nyomnak többet 1 kilogrammnál és alig nagyobbak egy doboz tejnél. Minden modellhez speciális autós kábelrendszer csatlakozó jár. A gyártó 2004-től egy egységes csatlakozórendszer kialakítását tervezi.

A "ketyerék" igazi erőssége abban rejlik, hogy akár normál asztali processzorokat is használhatunk bennük, és nem kell lemondanunk olyan extrákról sem, mint a Firewire- vagy a nyomtatóport, illetve a LAN. A Car-Comp mindemellett kiegészítőket is kínál, a hordtáskától a rögzítőrendszereken át a kis, gépjárműbe beépíthető LCD-kijelzőkig. A svájci bicskák ára egyelőre nem ismert, a siker azonban így is előre megjósolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

  • Bemutatkozik az MSI Mega-PC

    Más mini-PC gyártók után az MSI is belépett a porondra -- a CeBIT után a Mega-PC most szerkesztőségünket is megjárta.

Előzmények

Hirdetés