2019. június 18., kedd

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Megtalálta a Microsoft a Creators Update alatti játék akadozásának okát

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az egyes Windows 10-es konfigurációkon előjövő hiba a Fall Creators Update-tel javul.

A Microsoft rögtön a tavaszi Creators Update megjelenésével kaphatott bejelentéseket elégedetlen játékosoktól, ugyanis bizonyos konfigurációkon elkezdtek akadozni a játékok. Ráadásul a jelenség eléggé rendszertelen, mivel esetlegesen percekig nincs gond, majd hirtelen történik egy akadás, amit valljuk be eléggé sok dolog okozhat. A panaszok azonban az idő előrehaladtával csak gyűltek, és kiderült, hogy az érintettek problémája megszűnik, ha visszaváltanak az Anniversary Update-re. Ez már megkongatta a vészharangokat, ugyanakkor a hibát még mindig nehéz volt reprodukálni, ugyanis rendkívül függött az összeállított géptől.

A Microsofton fórumán létrehozott topikban látható, hogy mennyire nincs rendszer a panaszokban. Az sem igazán szűrhető le, hogy milyen konfigurációkat érinthet. Ami tény, hogy panaszkodó a felhasználók többsége GeForce-ot használ, egészen konkrétan egy ember számolt be hasonló jelenségről egy Radeonnal felszerelt konfigurációt használva, számára viszont a .NET framework frissítése megoldotta a problémát, tehát esélyes, hogy egy specifikus hibáról volt szó, aminek nincs köze a nagyobb tömegeket sújtó gondhoz. Emellett egy ember külön kiemelte, hogy Radeonról váltott GeForce-ra, és a problémái ilyenkor kezdődtek, holott Radeonon még a Creators Update-tel is jó volt a játékot futtatása. A gyártók fórumát átnézve is látszik, hogy az NVIDIA fórumán van egy erre vonatkozó, meglehetősen népes topik.

Ez az egész rendkívül megnehezíthette a Microsoft számára a hiba felkutatását, mert egyrészt a jelenség konfigurációfüggő, másrészt a látszat alapján a GeForce-ot használó felhasználókat érinti. A látszat azonban csalhat, túl kevés az adat ahhoz, hogy ezt így kijelentsük, de tény, hogy a leírtak alapján inkább lehetne valami meghajtóhibára gondolni az NVIDIA oldalán. A zöldek azonban többször jelezték a fórumon, hogy nem értik a problémát, és már felmerült a hardverkompatibilitási hiba lehetősége is, de ezt erősen cáfolta az Anniversary Update mellett tökéletes működés.

Végül a Microsoft nemrég bejelentette, hogy megtalálták a hiba okát. Azt ugyan nem részletezték, hogy mi volt az, de elárulták, hogy az októberben érkező Fall Creators Update kijavítja a problémát. Annyi kiderült még, hogy konkrétan a Creators Update tartalmazza a gondot, emiatt lehet megoldás az Anniversary Update visszatelepítése. Az is megerősítést nyert, hogy konfigurációfüggő a jelenség, bár arról nem szól a fáma, hogy gyártófüggő-e, igazából az sem nyert megerősítést, hogy gyártófüggetlen. A lényeg persze úgyis a javítás, ami bő egy hónapon belül megérkezik. A kevés elérhető információ miatt nyomatékosan ajánlott a Fall Creators Update telepítése a játékosok szempontjából, hiszen nem ismerhető, hogy melyik konfiguráció érintett a hibában, illetve melyik nem.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.