Micron P400m belépő vállalati SSD

Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több olyan SSD-t mutattak be a gyártók, amelyeket kifejezetten a vállalati igényekhez igazítottak. Ez a környezet annyiban különbözik az átlagos felhasználási módtól, hogy akár nagyságrendekkel nagyobb és folyamatos terhelésnek kell ellenállniuk, ami köztudottan kedvezőtlen a meglehetősen limitált életciklussal rendelkező NAND flash memóriachipek számára.


[+]

A kínálatot most a Micron bővíti a P400m sorozatú adattárolóival, amely sok más versenytárssal ellentétben a vállalati szegmens belépő szintjét próbálja megcélozni, már ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről. A 6 Gbps-os SATA csatolós, 2,5”-es és 7 mm vastag meghajtók 100, 200 és 400 GB-os kapacitásban lesznek elérhetők. Szekvenciális olvasási és írási tempójuk rendre 350 és 300 MB/s-ban tetőzik, amely nem tűnik valami soknak tekintve, hogy nem csak a konkurens termékek, de az átlagfelhasználóknak készült darabok között is adódnak 500 MB/s-os sebességet is meghaladó példányok. A Micron azonban nem erre helyezte a hangsúlyt.


[+]

A P400m tagjainak legnagyobb ereje az egyedi, 25 nm-es MLC NAND flash lapkákban rejlik, amelyek az XPERT (Extended Performance and Enhanced Reliability Technology) technológiával karöltve adatintenzív feladatkörben is megállják a helyüket. A gyártó állítása szerint, ha minden nap kapacitásuk tízszeresét írjuk az SSD-re, akkor is 5 éves folyamatos működést ígérnek, amit ehhez illő garanciaidővel is alátámasztanak. Az adatbiztonságot és integritást számos olyan hangzatos technológia és algoritmus segíti, mint a RAIN (Redundant Array of Independent NAND), az ARM/OR (Adaptive Read Management/Optimized Read), a DataSAFE, vagy az áramkimaradás elleni fizikai védelem.


[+]

Vételárat még sajnos nem közölt a Micron a P400m családdal kapcsolatban, de ha nem csak moderált sebessége, hanem az árcédulája is igazodik a „belépő vállalati SSD” kategóriához, akkor akár otthoni vagy irodai munkagépekben is megtalálhatja a helyét.

Előzmények

Hirdetés