Mesterhármas objektív Voigtländer-módra

Három új, a Sony E bajonettes full frame vázaihoz szánt manuális objektívről ránotta le a leplet a Voigtländer.

Megkezdődött a Japán legnagyobb fotós szemléje, a CP+, a Ricoh-hoz hasonlóan pedig a Cosina zászlaja alatt tevékenykedő Voigtländer is mostanra tartogatta újdonságait. A most bejelentett három újdonság közös jellemzője a nagy fényerőn túl, hogy mindannyian Sony E bajonettel érkeznek. Megtaláljuk közöttük a már csak neve alapján is klasszikusnak tekinthető Classic Nokton 35 mm F1.4-et, mely a Leica M bajonettes variáns újratervezett változata, amit a Sony full frame szenzoraihoz igazítottak. Mellette kapott helyet a még eredetileg a tavaly Photokina alkalmával bemutatott Macro APO-Lanthar 65 mm F2, ami összességében is az egyik legnagyobb fényerejű makró lencse full frame formátumra, 1:2 leképezési aránnyal és 31 cm-es közelponttal, illetve a Nokton 40 mm F1.2. Ez utóbbi szintén kiemelkedik fényerejével, mivel ezen a gyújtótávolságon ez kínálja a legnagyobbat, de a teljes Sony E rendszert tekintve is kiemelkedik, minimális fókusztávolsága pedig 40 cm.


[+]

Ugyan mindhárom manuális optika hivatalos bejelentése megtörtént, sem a konkrét technikai adatok, sem a várható megjelenés vagy árazás nem került publikálásra egyelőre. Annyit azonban már tudni, hogy mindegyik kapott elektronikus csatlakozókat, ami az EXIF adatokat továbbítja a váznak, így az képes a váz stabilizátorát és a manuális fókuszálás során a nagyítást is automatikusan aktiválni.

Voigtländer Nokton 40 mm F1.2
Voigtländer Nokton 40 mm F1.2 (forrás: optyczne.pl) [+]

Azóta történt

  • Színkavalkád a Meyer-Optiknál

    Harmadik és egyben utolsó tagjával egészült ki a gyártó Trioplan sorozata, mely elődjeihez hasonlóan szintén siekres Kickstarter kampánnyal indul útjára.

Előzmények

Hirdetés