Két új fixet jelentett be a Ricoh a Pentax K-1-hez

Azt már tudni, hogy érkezik a két új objektív, sőt az egyik modelljét már mutatogatják is, azonban itt nagyjából meg is állt a történet.

Tegnap kezdetét vette a Tokyoban zajló CP+ fotós szakkiállítás, aminek az előszele már az utóbbi napokban éreztette hatását a számos bejelentés kapcsán. A Ricoh égisze alá tartozó Pentax nem lőtte el előre puskaport, kivárta az eseményt és ott közölték legfrissebb, objektíveket érintő útitervüket. Ezen, a full frame K-1-gyel is kompatibilis, K bajonettre vonatkozóan mindössze két konkrét példány volt feltüntetve, a D FA* 50 mm F1.4 és a D FA* 85 mm F1.4. Utóbbi még annyira az újdonság kategóriájába tartozik, hogy azon kívül, hogy tervben van, gyakorlatilag semmit nem tudni róla. A kisebb fix viszont már meg is mutatta magát, még ha csak egy üzemképtelen mintadarabként is. Ezen a gyújtótáv és a fényerő egyébként is érdekes a Pentax esetében, hiszen a régi, de hivatalosan is full frame-re szánt FA 50 mm F1.4 mellett ott az eredetileg APS-C szenzorokhoz való DA* 55 mm F1.4, ami a felhasználó tapasztalatok alapján szintén kirajzolja a kisfilmes képkockát. Az újdonságoknak egyelőre sem az áruk, sem a megjelenésül várható időpontja nem ismert. Mi több, a nevük sem végleges még, amit azonban könnyen magyarázhatunk az alkalmazott képességek rövidítéseivel.


[+]

A két fix mellett még egy ultraszéles-látószögű, egy halszem és egy telefotó zoom is a tervek között szerepel. A K bajonett mellett a tükör nélküli Q és a középformátumú 645 rendszerét is frissítették. Előbbi egyetlen változás a tavalyihoz képest egy tervezett telefotó makró optika eltűnése, míg utóbbi új standard és telefotó zoom várható a jövőben.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés