Hirdetés

Saját AI gyorsítókon dolgozik a MediaTek?

A hírek szerint a TSMC 3 nm-es node-ja adja majd az alapot az ARM IP dizájnjai mellett.

Hirdetés

Taiwan Economic Daily riportja szerint a MediaTek saját AI gyorsítókon dolgozik, amelyeket szerverekbe szánnak. A fejlesztésről annyit tudni, hogy a TSMC 3 nm-es node-ján lenne gyártva, továbbá ARM IP-kre épülne. Hogy utóbbit milyen formában gondolja a cég, az még kérdéses, de az ARM-nak van AI-ra optimalizált CPU-magja, illetve NPU dizájnja is, tehát ezek skálázódó kombinációja is elképzelhető.

Ha a lehetőségekből indulunk ki, akkor a gépi tanulás következtetés szakaszára optimális lapkák rakhatók össze, és ez egy igen nagy piac, amit nagyon megéri támadni. Ráadásul a hírek szerint az év végére kész is lesz az első ilyen termék, így kis mennyiségben már idén elérhető lehet, ami azt is jelenti, hogy később bővebben is beszélhet majd róla a MediaTek.

Hirdetés

Technológia és kikapcsolódás: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja vendégeit, így akár a Prohardver közönségét a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Hirdetés