Mostantól létezik tízmagos fejlesztői lap is

A Linaro Community Board Groupból kivált 96Boards részleg továbbra is aktívnak mondható, és ennek köszönhető, hogy bemutatkozott egy olyan fejlesztői lap, amely tíz processzormagot kínál az érdeklődők számára. A szimplán MediaTek Helio X20 Development Board névre keresztelt újdonság természetesen megkapja majd a 96Boards Consumer Edition certifikációt is.

Az aprócska alaplapon egy MediaTek Helio X20 SoC dolgozik, amelyben összesen 10 darab ARM processzormag található. Ezek közül az egyik négymagos ARM Cortex-A53-as tömb 1,4 GHz-es, míg a másik 1,95 GHz-es órajelen üzemel, a nagy teljesítményű kétmagos ARM Cortex-A72-es tömb pedig 2,3 GHz-en ketyeg. Ezek társaságában dolgozik egy ARM Mali-T880-as IGP, méghozzá 800 MHz-es órajelen. Az LPDDR3 szabványú rendszermemória 2 GB-nyi kapacitást kínál, míg az adatok tárolásáról 8 GB-os eMMC (5.1-es verziójú) gondoskodik, ami kiegészíthető microSD szabványú memóriakártyával.

Nem hiányzik majd az IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth 4.1, illetve a GPS támogatása sem, továbbá ISP is található a fentebb említett lapkában, amit opcionálisan igénybe lehet venni. Ezek mellett a felhasználó két USB 2.0-s, egy micro USB portra és egy HDMI aljzatra számíthat. A kiterjeszthetőséget egy 60, egy 40 és egy 16 tűs header biztosítja.

A MediaTek Helio X20 Development Board elsődlegesen az IoT-piacot célozza meg, így nem kifejezetten hobbiszámítógépről lesz szó, de az egyéni igényeket is kielégíti majd a cég. A csomag hivatalos támogatást Android 6.0-s operációs rendszeren keresztül kap. A fejlesztői lap egyelőre csak Kínában érhető el, de amint megszerzi a 96Boards Consumer Edition certifikációt rendelhető lesz nyugati országok számára is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés