Frissült a Matrox Ultrabookokhoz készült Thunderbolt dokkolója

A Matrox még az idei Computexen jelentette be Thunderbolt portra köthető dokkolóját, mely a DS1 jelzést viseli, és elsősorban az Ultrabookokhoz készült. Persze jelenleg kevés Thunderbolt interfésszel rendelkező mobil gép van, így a termék piaca nem túl nagy, de a Matrox mégis úgy döntött, hogy frissíti a terméket.

Hirdetés

Az új DS1 jelzésű dokkoló funkcionálisan nagyon hasonlít az elődhöz, így egy hang ki- és bemenet, egy 3.0-s és két 2.0-s USB port, illetve egy Gigabit Ethernet interfész található rajta. Itt rögtön változás a nyáron debütált verzióhoz képest, hogy a vállalat az USB 3.0-s aljzatot a termék elejére helyezte, amit kényelmi szempontokkal indokolnak. Szintén változás, hogy az extra kijelző az új modellnél DVI helyett HDMI kimenetre köthető. Ez szintén megalapozott döntés, hiszen nem kérdés, hogy melyik interfész kínál többet, haladni kell a korral.


[+]

A Matrox a korábbi és az új DS1 dokkolót párhuzamosan fogja forgalmazni, így a vásárló igényeinek megfelelően dönthet. Az elnevezés azonban félrevezető, ugyanaz a jelzés ugyanis mostantól két különböző terméket takar, vagyis vásárláskor érdemes erre odafigyelni. A gyártó szerint a kereskedők DS1/DVI és DS1/HDMI jelzéssel különböztetik majd meg a dokkolókat a webáruházakban. Sajnos az újabb verzió, a DS1/HDMI hasonlóan drága, mint elődje, így nem kevesebb, mint 219 eurót kell fizetni érte, ami továbbra is érthetetlenül magas összeg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés