Hirdetés

Már megint jött egy új Radeon Software meghajtó

A 16.7.3-as jelölésű, Crimson Edition családba sorolt eszközillesztő a Rise of the Tomb Raider teljesítményén javít.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.7.3-es verziószámú, WHQL aláírással rendelkező meghajtócsomag elsődleges célja egy Radeon RX 480-ra vonatkozó optimalizálás, ami a 16.7.2-es eszközillesztőhöz viszonyítva akár 10%-os javulást is hozhat a Rise of the Tomb Raider című játékban az előbb említett VGA-val.

Persze az extra tempó mellett hibajavítások is érkeztek, így a Vulkan API-ra vonatkozó információk mostantól helyesen jelennek meg a Radeon Software vezérlőpult erre kialakított menüjében, illetve a Dragon Age: Inquisition sem fagy már le a Mantle API-val futtatva. Az AMD ezek mellett korrigált még pár Crossfire móddal jelentkező problémát, amelyek a Need for Speed, a Rise of the Tomb Raider és az Overwatch című játékokban jelentkeznek, esetenként csak bizonyos konfigurációkon.

A 16.7.3-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 480, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent GCN-es APU-khoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 16.7.3-es WHQL aláírással rendelkező szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés