"Mágikus ujj" - új ujjlenyomatos USB pendrive

Az ARP DATACON nevű vállalat is felismerte az új "kütyüben" rejlő lehetőségeket és kapva kapott az alkalmon. A társaság gyorsan piacra is dobta az ARP DATACON Magic Finger Drive névre keresztelt termékét.

Az eszköz 128 MB memóriával és adatvédelmi funkcióval rendelkezik. Az adatokat csak azután tekinthetjük meg, másolhatjuk és törölhetjük, miután az ujjlenyomatunkkal azonosítottuk magunkat. A rendszer annyira fejlett, hogy képes kiszűrni azt is, hogy melyik ujj élő és melyik például egy szilikonból készített másolat.


Forrás: www.computerbase.de

Amennyiben azonban az azonosítás nem sikerül és a toll a számítógéphez van csatlakoztatva, akkor a rendszer egyszerűen nem jelzi ki az eszközt, nem mutatja meg az adttartalmat. A biometrikus adatvédelmet egy hardveres titkosítás is kiegészíti. Ez annyit jelent, hogy ha netán elveszítjük a tollat, akkor sem tud a megtaláló vele semmit sem kezdeni.

Elsősorban a bankok, a biztosítók és a hivatalok dolgozóinak ajánlja termékét az ARP DATACON, illetve mindenki másnak is, aki hajlandó áldozni a szinte tökéletes biztonságot nyújtó adattároló megoldásra. A Magic Finger Drive kompatibilis a Windows 98, Millennium, 2000 és XP operációs rendszerekkel, ára pedig 149 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés