Logitech: zenetovábbítás kábelek nélkül

A Logitech bemutatta Wireless DJ Music System nevű termékét, amellyel PC-n tárolt zenéket lehet továbbítani vezetékek nélkül a lakás más részében elhelyezett hifitoronyhoz vagy hangfalszetthez. A rendszer része egy kijelzővel ellátott távirányító is, amely megjeleníti az épp hallgatott szám adatait, emellett a lejátszási lista szerkesztésére is rugalmas lehetőségeket biztosít.

Az adóegység a számítógép USB portjára csatlakozik, és a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián, a Logitech által Music Anywhere-nek nevezett digitális technológiára támaszkodva továbbítja a hangot akár 50 méteres távolságra. A vevőegység RCA csatlakozókkal kapcsolódik az erősítőre vagy a hifi-berendezésre, aktív hangszórószettekhez pedig a szokványos 3,5 mm-es jack dugó használható. A rendszer bármilyen számítógépes hangformátumot továbbítani tud, így MP3, AAC és WMA fájlokat vagy akár internetes rádióadásokat is. A PC-n futó StreamPoint szoftver összegyűjti az iTunes, a Windows Media Player és a Musicmatch Jukebox médiakönyvtárainak bejegyzéseit, és egy központi helyre csoportosítva teszi elérhetővé a Wireless DJ távirányító kezelője számára. A távirányító lítiumion akkumulátora átlagos használat mellett egy hétig is bírhatja, a vevőegységre helyezve pedig gyorsan feltöltődik.

A Logitech Wireless DJ Music System szeptember végétől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában; javasolt fogyasztói ára 64 000 forint. Külön vásárolható lesz hozzá extra vevőegység Wireless Music System Add-On Receiver néven, várhatóan 20 000 forint alatti áron. Ezzel a kiegészítővel több (legfeljebb négy) különböző szobában hallgathatjuk ugyanazt a zenét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés