Linuxos mini-PC-k Németországból

Hirdetés

A Software Solution Distribution GmbH (SSD) teljes otthoni multimédiás központként hirdeti az Archimedis fantázianevű termékeket. A Linux operációs rendszer ellenére könnyű kezelhetőséget ígér a vállalat. A felhasználói felület része a műholdas televíziózás, az MPEG-4 formátumba történő videofelvétel, a böngésző, az e-mail küldő és fogadó alkalmazás, valamint az irodai szoftverek (pl.: Open Office 1.1). Az Archimedist vezérelhetjük távirányítóval is.


Forrás: www.computerbase.de

A cég két modellt is kínál; ezek házformájukban és felszereltségükben különböznek egymástól. Az Archimedis MT Delta mérete 8x31x35 cm, motorja egy 2 GHz-es Intel Celeron. Ezt egészíti ki a 256 MB DDR-RAM, a hat USB 2.0-s és a két Firewire port, a 120 GB-os merevlemez, a multiformátumú DVD-író, az integrált LAN, az analóg sztereó berendezés, az S/PDIF-kimenet, egy analóg kábel tuner, egy DVB tuner és az infravörös távirányítás. Ez így együtt 1500 euróba kerül - DVD író nélkül az ár 1250 euró.


Forrás: www.golem.de

A másik modell az Archimedis MT Gamma, melynek mérete 20x19x30 cm. E változat motorja egy 2 GHz-es Athlon XP processzor. A Deltához képest a különbséget a négy USB 2.0-ás és a három Firewire port jelenti. A két gép többi összetevője megegyezik. Ez a PC 1545 euróba kerül DVD író nélkül. A merevlemez, DVB tuner és optikai meghajtó nélküli alapmodellekért 899 (MT Delta) és 945 (MT Gamma) eurót kérnek.

Néhány opcionális kiegészítő: 160 GB-os merevlemez, amelyre akár 600 órányi, VHS közeli minőségű videót is rögzíthetünk; Firewire portos meghajtók (DVD író, merevlemez); DVB-C vagy DVB-S tunerek a digitális műsorok felvételére; modem; ISDN- és WLAN-modul. Az Archimedis digitális videó felvevőként is használható, ezt segíti a Time-Shift funkció, valamint az integrált videotext és az elektronikus programirányítás (Electronic Program Guide - EPG). Ezen kívül kivághatjuk a felvételekből az ismétléseket és a reklámblokkokat.

A támogatott videóformátumok: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 (ide értve a DivX-szet és az XviD-et), OGM, QuickTime, Real Video és a WMV. A két számítógép elvileg (a többi PC számára) akár multimédiás szerverré is változtatható. Az SSD tervezi a Kappa és az Omega modellek piaci megjelentetését, ezekről azonban egyelőre még nem árultak el információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés