Hirdetés

Lian Li PC-Q30: bankautomata vagy PC-ház?

Hirdetés

A néha fura, néha pedig különc stílusirányzatnak hódoló, de minőségi házairól ismert Lian Li most is egy rendhagyó külsejű kasztnit mutatott be, aminek természetesen jelen esetben is az alumíniumot választották alapanyagául. A szerényen csak PC-Q30 jelzéssel ellátott kuckó nem éppen hagyományos elrendezést és dizájnt kapott, ugyanis a Mini-ITX és Mini-DTX méretű alaplapokat befogadására tervezett, 223 x 357 x 300 mm-es kiterjedésű ház nem a megszokott tégla alakú formavilágot idézi, hanem íves, átlátszó ablakkal szerelt oldalából adódóan inkább néznénk valamiféle kioszknak, információs terminálnak vagy éppenséggel ATM-nek.


[+]

A fekete és ezüst színben egyaránt megvásárolható PC-Q30 a gyártó szerint azok számára lehet opció, akik nem szeretnék gépük belsejét elrejteni a kíváncsiskodó szemek elől, sőt kifejezetten törekednek arra, hogy minden arra járó betekintést nyerjen a belsőbe – nos, már maga a ház formája is felhívja magára a figyelmet, így ez szinte biztosan sikerülni fog. A letisztult, szálcsiszolt alumínium előlapon a kukkolásra szánt, lecsavarozható ablakon kívül csak a márkajelzés és a bekapcsoló gomb kapott helyet, amely a merevlemez/SSD aktivitását jelző LED-et is magában rejti.


[+]

A megszokott előlapi I/O kivezetések (két USB 3.0 és 3,5 mm-es jack audiocsatlakozók) oldalt foglalnak helyet, hogy ne rontsák az összképet. Az előlap felfelé túlnyúlik a tető síkján, amire szintén esztétikai okokból volt szükség: a belső komponensek a megszokottól eltérően állítva kerülnek elhelyezésre, így az alaplap és a maximum 200 mm hosszú bővítőkártya hátlapi kimenetei a ház tetejére kerülnek, amit viszont nem árt elrejteni. Az SFX méretű tápegység a ház gyomrában rejthető el, akárcsak a 2,5"-es tárolók, amelyekből összesen négy darab szerelhető a kivehető keretbe – természetesen a táp és a lemezek keltette zajok, rezgések csillapításáról is gondoskodtak. A ház belső szellőztetéséről a perforált oldallapok és az alaplap mögé rejtett egyetlen 140 mm átmérőjű ventilátor gondoskodik.


[+]

A Lian Li P-Q30 árusítása júniusban kezdődik, az ajánlott fogyasztói ár 149 dollár, azaz kb. 33 000-35 000 forint + áfa.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés